Воденият от Радостин Стойчев отбор на Верона победи с 3:2

...
Воденият от Радостин Стойчев отбор на Верона победи с 3:2
Коментари Харесай

Радо Стойчев и Верона стигнаха до ценен успех в Италия след пълен обрат срещу Лубе и Алекс Николов

Воденият от Радостин Стойчев тим на Верона победи с 3:2 (22:25, 18:25, 25:16, 25:23, 15:12) гейма като посетител Лубе Чивитанова с Александър Николов в редиците си в мач от 11-ия кръг на италианската волейболна Суперлига.

Успехът за състава от града на Ромео и Жулиета беше трети следващ в локалното състезание, а впечатляващото е, че той пристигна след цялостен поврат при визитата им на брега на Адриатическо море.

Първият гейм мина при поделено превъзходство, само че в неговия край домакините демонстрираха повече самообладание, с цел да вземат частта с 25:22. Във втората пък мощна серия на Лубе в средата на сета се оказа решителна за това момчетата на Джанлоренцо Бленджини да поведат с 2:0 гейма след 25:18.

Оттук нататък обаче стартира обрата за Верона в срещата, за който състезателите на Радостин Стойчев си помогнаха съществено и с общо 13-те аса, които пласираха. Ключовият миг за тях пристигна в четвъртата част, когато гостите изоставаха с 20:23, само че завоюваха пет следващи точки, с цел да вкарат мача в тайбрек, в който се постановиха с 15:12.

Българският национал Александър Николво още веднъж бе на висота за своя отбор, като стана и най-резултатен в срещата със своите 20 точки, само че в това време изпитваше и компликации на посрещане, от които се възползва противника, за който запаса остана различен българин - Алекс Грозданов.

Над всички за спечелилите от Верона пък бе чешкият диагонал Донован Дзваронок, който завърши със 17 точки (5 аса).

В подреждането след тази загуба Лубе Чивитанова заема 5-а позиция с баланс 7-4 и актив от 19 пункта, до момента в който успеха оказа помощ на Верона да резервира 8-о място към този момент с баланс 5-6 и 14 точки. Успехът подсигурява още на състава на Радостин Стойчев и място в шампионата за Купата на Италия, четвъртфиналите от който ще се изиграят на 3 януари.





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР