Водените от кюрди Сирийски демократични сили (СДС) заявиха, че турската

...
Водените от кюрди Сирийски демократични сили (СДС) заявиха, че турската
Коментари Харесай

Кюрдите в Сирия: Турското настъпление съживи ИД

Водените от кюрди Сирийски демократични сили (СДС) обявиха, че турската офанзива в Северна Сирия е съживила ислямистката формация "Ислямска страна " и приканиха страните, които участваха в битката против джихадистите, да затворят въздушното пространство в региона за турски самолети, съобщи Българска телеграфна агенция, цитирайки Ройтерс.

В телевизионно изказване високопоставеният представител на Съюз на демократичните сили Редур Кселил съобщи, че Съюз на демократичните сили не престават да си сътрудничат с водената от Съединени американски щати коалиция против ИД, макар че в този момент би трябвало да посрещнат и турската офанзива в Северна Сирия. "Турското настъпление съживи ИД и задейства звената й в Камишли и Хасака и всички други региони ", сподели Кселил и заяви за набези с коли бомби в тези два града.

Съюз на демократичните сили оповестиха, че през вчерашния ден в боеве с турските войски в Северна Сирия са били убити 23 техни бойци, а 37 са ранени. С това общият разгласен от Съюз на демократичните сили брой на убитите им бойци става 45 души от сряда насам.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР