Водената от САЩ международна антитерористична коалиция, съвместно с отрядите на

...
Водената от САЩ международна антитерористична коалиция, съвместно с отрядите на
Коментари Харесай

Водената от САЩ коалиция е освободила почти 90% от териториите на ИД в Ирак и Сирия


Водената от Съединени американски щати интернационална антитерористична коалиция, взаимно с отрядите на въоръжената съпротива Сирийски демократични сили (СДС) и иракската държавна войска, са освободили над 87% от териториите в Сирия и Ирак, които преди този момент бяха следени от „ Ислямска страна “. Това се споделя в известие от щаба на интервенция „ Непоколебима мощ “, провеждана от групата страни, отпред с Вашингтон.

„ В резултат на обединени старания на обединението и нейните сътрудници бяха освободени 93 790 кв. км територии, или над 87%, от завзетите от ИД през 2014 година “, се показва в документа.

От щаба на интервенцията показват още, че в рамките й са били подготвени над 119 000 бойци на Съюз на демократичните сили и иракските сили за сигурност. Също по този начин обединението и нейните сътрудници е освободила над 6,6 млн. цивилни жители в Ирак и Сирия, се споделя в известието. Според данните все още на територията на двете страни са останали сред 3000 и 7000 бойци на „ Ислямска страна “.

В известието се показва също, че „ борбата за Рака доближава към края си “ и освобождението на един от последните бастиони на ИД в Сирия ще стане значим стадий в битката против групировката.

Щурмът на Рака, която ИД разгласи за своя столица, стартира на 6 юни, като интервенцията се води от Съюз на демократичните сили и Съединени американски щати.

Международната коалиция против „ Ислямска страна “ беше образувана по самодейност на Вашингтон по време на среща на НАТО през септември 2014 година /ТАСС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР