Водата, която я влизала в населените места в Бургаско, не

...
Водата, която я влизала в населените места в Бургаско, не
Коментари Харесай

Шефът на надзора на язовирите посочи причината за апокалипсиса в Бургаско и предупреди за още подобни кошмари

Водата, която я влизала в обитаемоте места в Бургаско, не е вследствие от преливането на язовирите и от разрушаването на стените. Тя вследствие от изобилните превалявания на територията на водосборната област над обитаемоте места. Това изясни шефът на  " Надзор на язовирните стени и оборудванията към тях " Кирил Войнов. Той оприличи обстановката като апокалипсис. С световното стопляне ще бъдем очевидци на такива процеси и би трябвало да се вземат ограничения, прикани още Войнов.

" Утре ще бъдат командировани спомагателни хора в региона на засегнатите места. Ще прилагаме в цялостна мощ Закона за водите. Ние сме длъжни да осигурим безвредна употреба на тези механически уреди. Ние отговаряме за язовирните стени и оборудванията. Ще бъде основан спешен щаб, с цел да бъдем по-ефективни ", сподели още той пред Българска национална телевизия.

Войнов прикани и жителите да осведомят дирекцията за рискови уреди.

" Ние нямаме безграничен състав. За Бургас имаме двама чиновници. Общо за страната имаме 111 индивида с основната дирекция, тъй че при нас служители няма. А имаме хора, които работят на терен ",

Войнов съобщи още, че са подхванати стъпки за стиковане на нещата с другите служби, с цел да основат успокоение у жителите.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР