Водачката в световната ранглиста по тенис Ашли Барти (Австралия) изненадващо

...
Водачката в световната ранглиста по тенис Ашли Барти (Австралия) изненадващо
Коментари Харесай

Световната №1 в тениса обяви край на кариерата си на 25 години

Водачката в международната класация по тенис Ашли Барти (Австралия) изненадващо разгласи края на кариерата си месец преди да навърши 26 година

Трикратната шампионка в шампионатите от Големия шлем, която води в класацията на WTA в последните 114 седмици, има 15 трофеи на сингъл и 12 на двойки - повече от всяка друга от настоящите тенисистки.

" За първи път го изказвам на глас и e мъчно, само че се усещам щастлива, доста щастлива. Не намирам физическа и прочувствена мотивация. Изчезна желанието да се провокирам, с цел да бъда на най-високото си равнище ", разяснява Барти.

Тя затвърди превъзходството си в женския тенис в края на януари, когато завоюва Откритото състезание на Австралия - без изгубен сет от първия до финалния мач. Другите й две трофеи от Шлема на сингъл бяха на " Уимбълдън " (2021 г.) и " Ролан Гарос " (2019 г.), когато победи и на финалите на WTA.

Барти завършва кариерата си със 305 победи в 407 мача на сингъл и с 200 триумфа в 264 дуела на двойки. Тя е била на върха в международната класация в общо 121 седмици, което я праща на седмото място в класацията по този индикатор, а актуалната й серия от 114 следващи седмици като номер 1 е четвъртата най-дълга.

" Знам какъв брой работа и старания са нужни, с цел да даваш най-хубавото от себе си. Няколко пъти споделих на моя екип, че към този момент нямам това в мен. Физически не мога повече.

Дадох всичко на този прелестен спорт тениса и съм щастлива от постигнатото. За мен това е триумф ", разяснява още тя.

Барти доближи до финала на двойки и в четирите шампионата от Големия шлем, само че завоюва единствения си трофей при дуетите през 2018 година на Откритото състезание на Съединени американски щати.

Тя има и бронзов олимпийски орден на смесени двойки от Токио 2020.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР