Водачката в световната ранглиста и шампионка от Ролан Гарос и

...
Водачката в световната ранглиста и шампионка от Ролан Гарос и
Коментари Харесай

Световната номер 1 Ига Швьонтек е на полуфинал в Острава

Водачката в международната класация и шампионка от " Ролан Гарос " и Откритото състезание на Съединени американски щати Ига Швьонтек е на полуфинал на шампионата в Острава (Чехия) с награден фонд от 757 900 щатски $.

Полякинята завоюва с 6:4, 6:4 против американката Кейти МакНали и на полуфиналите Швьонтек ще играе с рускинята Екатерина Александрова.

В другия полуфинал се изправят казахстанката Елена Рибакина и чехкинята Барбора Крейчикова. Настоящата шампионка от " Уимбълдън " Рибакина завоюва със 7:6(5), 6:4 против Петра Квитова. Чехкинята водеше с 4:2 точки в тайбрека на първия сет, само че го изгуби с 5:7 точки. Това даде спомагателен подтик в играта на Рибакина, която стигна до осем точки за пробив във втория сет. Квитова избави първите седем от тях, само че при последната позволи единствения пробив за деня, който и костваше и мача.

Домакините от Чехия ще имат своя представителка на полуфиналите, откакто Барбора Крейчикова, шампионка на " Ролан Гарос " за 2020 година, победи със 7:6(7), 6:3 американската тийнейджърка Алисия Паркс.





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:
Instagram:
Фейсбук:
LinkedIn:
TikTok:
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР