Водачите на микробуси превозващи нелегални мигранти у нас получават инструкции

...
Водачите на микробуси превозващи нелегални мигранти у нас получават инструкции
Коментари Харесай

Превозващите мигранти с инструкции при гонка да блъскат колите на МВР

Водачите на микробуси пренасящи незаконни мигранти у нас получават указания от трафикантите да блъскат полицейските коли, в случай че стартира гонене. Това заяви пред БНР шефът на „ Гранична полиция “ основен комисар Росица Димитрова. 11 000 са несполучливите опити за прекосяване на границата ни с Турция за първите два месеца на годината.

От „ Гранична полиция “ регистрират напоследък рискова наклонност, водачите на микробусите пренасящи мигранти постоянно да го вършат дрогирани, изясни основен комисар Димитрова.

" Имат указания да самокатастрофират или надлежно, в случай че стартира гонене, да не се подчиняват на полицейски разпоредби и още веднъж да провокират злополука с полицейския автомобил, тъй че да причинят и вреда, и щета. Има една изключително рискова наклонност, която следим и тя е тези коли, които транспортират мигранти, да бъдат ръководени от малолетни или пълнолетни лица без дееспособност и използвали наркотични субстанции ", разяснява тя.

Огромно нарастване на мигрантския напън по българо-турската граница ни регистрират от „ Гранична полиция “.

" 50% повече е нарастването на броя на недопуснатите лица да преминат българо-турската граница от началото на годината досега ", сподели тя.

След като преминат границите ни, незаконните мигранти постоянно се укриват в региона до идването на трафикантите, изясни комисар Димитрова.

" В планината Странджа – гориста околност, много необятен периметър обгръща, в която тези лица се укриват, те са доста деликатни и подготвени да се пазят от дежурства ", сподели тя.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР