Водачът в световната ранглиста по тенис Карлос Алкарас победи с

...
Водачът в световната ранглиста по тенис Карлос Алкарас победи с
Коментари Харесай

Карлос Алкарас даде само седем гейма на Лоренцо Музети и за втора поредна година ще играе в четвъртфиналите на Ролан Гарос

Водачът в международната класация по тенис Карлос Алкарас победи с 6:3, 6:2, 6:2 италианеца Лоренцо Музети и за втора поредна година ще играе на четвъртфиналите на Откритото състезание на Франция.

Сблъсъкът сред Алкарас и Музети се очакваше с голям интерес, защото и двамата са експерти в играта на клей, а също така са определяни и като две от огромните звезди на тениса за бъдещето. Интрига в срещата обаче нямаше, защото испанецът бе с съсловия над противника си в днешния ден.

Единствените проблеми за Алкарас пристигнаха в първите минути на мача, когато той позволи закъснение от 0:2 гейма. Испанецът обаче бързо не помни неприятния старт и последваха пет следващи гейма на сметката му, които го изведоха към триумф в първия сет с 6:3.

Вторият сет също стартира с замяна на пробиви, само че по-късно Алкарас завоюва четири следващи гейма, с цел да фиксира резултат от 6:2.

Музети сподели предпочитание да промени нещо при започване на третия сет, в който пропусна два брейкбола, които можеха да му дадат задатък от 2:0 гейма. Вместо това обаче италианецът се пропука при първия късмет за пробив на противника си в петия гейм, след което мачът се доигра, с цел да приключи единствено 2 часа и 8 минути след началото му.

В четвъртфиналите лидерът в схемата Алкарас ще срещне или поставения под номер 5 в схемата Стефанос Циципас от Гърция, или австрийския квалификант Себастиан Офнер, които играят в последния осминафинал за деня при мъжете.




Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР