Водачът в световната ранглиста Новак Джокович (Сърбия) се класира за

...
Водачът в световната ранглиста Новак Джокович (Сърбия) се класира за
Коментари Харесай

Джокович записа 20-а поредна победа от началото на сезона

Водачът в международната класация Новак Джокович (Сърбия) се класира за четвъртфиналите на шампионата по тенис на твърди кортове " Western & Southern Open " от сериите " Мастърс " с награден фонд 4.67 милиона $, който през тази година беше изместен от Синсинати в Ню Йорк поради пандемията от ковид.

Шампионът през 2018 година отстрани представителя на домакините Тенис Сандгрен с 6:2, 6:4 и записа 20-ата си победа в 20 мача от началото на сезона.

Белградчанинът завоюва 26 от 31 разиграни точки на първи сервис и избави всичките четири благоприятни условия за пробив на противника си, с цел да победи за 88 минути.

" Изиграх отличен мач. Чувствах се по-добре и се показах по-силно в съпоставяне със срещата ми през вчерашния ден. Всичко върви в вярната посока ", разяснява сърбинът след дуела.

Джокович чака германеца Ян-Ленард Щруф, който отстрани миналогодишния финалист Давид Гофен (Белгия) с 6:4, 3:6, 6:4.

Щруф пласира 35 печеливши удара и записа осми триумф в кариерата си над състезател от топ 10 на международната класация.

Бившият номер 1 в света Анди Мъри (Великобритания), който взе участие с " уайлд кард ", отпадна в третия кръг след проваляне от канадеца Милош Раонич с 2:6, 2:6.

Раонич по традиция сервираше чудесно, като пласира 10 аса и загуби единствено 3 точки от 25 разиграни при първи сервис.

Канадецът чака Филип Краинович (Сърбия), който продължи положителната си серия и в профил квалификанта Мартон Фучович (Унгария) с 6:2, 6:1.

Фучович отстрани Григор Димитров във втория кръг в три сета, само че този път не съумя да се опълчи.
Номер 4 Стефанос Циципас (Гърция) надви над американеца Джон Иснър със 7:6(2), 7:6(4) в мач без пробиви.
Циципас ще срещне на четвъртфиналите различен представител на домакините Райли Опелка, който изненада шестия подложен Матео Беретини с 6:3, 7:6(4).

Защитаващият купата си Даниил Медведев (Русия) пък ще играе за място на полуфиналите против испанеца Роберто Баутиста Агут, който победи различен руснак Карен Хачанов с 4:6, 6:3, 6:2.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР