Водачът в основната схема на Уимбълдън номер 1 в световната

...
Водачът в основната схема на Уимбълдън номер 1 в световната
Коментари Харесай

Карлос Алкарас срещу Даниил Медведев в полуфиналите на Уимбълдън

Водачът в главната скица на " Уимбълдън " номер 1 в международната класация Карлос Алкарас се класира за своя първи полуфинал в Лондон, побеждавайки в три сета Холгер Руне (Норвегия). Алкарас се бори 2 часа и 23 минути, само че успеха му не беше по никакъв начин лесна – 7:6 (7:3), 6:4, 6:4. Там негов противник ще бъде Даниил Медведев, който вложи доста сили, преминавайки през трагични обрати в петсетов дуел с американската сензация Кристофър Юбенкс.

И двамата 20-годишни, и положителни другари, постоянно трениращи дружно, въобще не показаха другарски мач. Но срещата влиза в историята, защото е първи четвъртфинал от 1968 година насам сред двама състезатели под 21 години.

След като двамата си размениха мини-брейкове, ненавременна двойна неточност даде преимуществото на Алкарас. Испанецът се възползва, направи четири поредни точки и завоюва първия сет за малко повече от час.

След този тайбрек първоначално, испанецът продължи да сервира доста решително без да позволява благоприятни условия за пробив. Той на собствен ред се нуждаеше единствено от една, с цел да поведе с 2-0 сета.

И двамата бяха много изцедени в третия сет, като Руне съумя да се избави при 5:3 и опита да резервира интригата жива. Но Алкарас не се бави доста и с хладно успокоение вкара и последната точка, с цел да завоюва в три сета.

Даниил Медведев постави завършек на очакванията на Кристофър Юбенс на Уимбълдън, само че трябваше да мине през невероятна борба в пет сета, която продължи тъкмо три часа и завърши при 6:4, 1:6, 4:6, 7:6 (7:4), 6:1.

Юбенкс по-рано в шампионата се оправи със Стефанос Циципас, а в този момент се опита да повтори достиженията на легендата Джон Макенроу и на Давид Налбандиян, които доближават полуфинал на Уимбълдън при дебюта си в главната скица.

Но Медведев не разреши това да се случи и съумя да изтръгне успеха, макар че изоставаше с 1:2 сета. Медведев също ще играе за първи път в кариерата си на полуфинал на Уимбълдън и там ще срещне испанското дете-чудо Карлос Алкарас.

Медведев стартира добре мача и се възползва от първата разкрила му се опция за пробив, с която поведе. Той можеше още да си улесни интервала в мача, само че при 3:1 Юбенкс съумя да се измъкне. Но това не тормози американеца, сега на 43-о място в ранглистата на АТР. Той нанесе своя удар в четвъртия гейм на втората част, повеждайки с пробив за 3:1. След това продължи да господства, съвсем недопускайки неточности, като си взе подаванията и небрежно направи още един пробив за 5:1. Картината не се промени и при започване на третия сет. Юбенкс се възползва от неприятен надзор в три разигравания на руснака и проби подаването му.

До края на третия сет повече пробиви нямаше, само че Юбенкс удържа задатъка и поведе в сетовете. Но в края номер 3 в света стабилизира посрещането и даде поръчка, че няма да се съобщи. В четвъртия сет нямаше пробиви, само че Медведев безусловно изцеди американския си съперник. Частта продължи в тайбрек, където руснакът към този момент имаше самодейност. Той поведе с 3:1, и въпреки да се стигна до бързо тъждество, идващите три точки бяха отново негови и това наклони солидно везните.

В петия сет Юбенкс нямаше никакви сили и съпротивата му беше сведена до нула, като Медведев го съкруши с 6:1 и завоюва мача в пет сета.





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР