Водачът на руската наемническа групировка Вагнер Евгений Пригожин заяви вчера,

...
Водачът на руската наемническа групировка Вагнер Евгений Пригожин заяви вчера,
Коментари Харесай

Готвачът на Путин: Бивш генерал от морската пехота на САЩ се сражава в редиците на Вагнер


Водачът на съветската наемническа формация " Вагнер " Евгений Пригожин съобщи през вчерашния ден, че " някогашен военачалник " от морската пехота на Съединени американски щати се е включил към тази частна войска, чиито бойци се борят по-специално в Украйна, съобщи Франс прес.

В отговор на въпрос от финландския в. " Хелсингин саномат " съветският предприемач сподели: " Във " Вагнер " [...] няма доста финландски жители - към 20 души. По явни аргументи не мога да ви дам точна информация за тях ".

" Имам доста положително мнение за финландците на бойното поле. Те се бият в състава на английски батальон [който е част от " Вагнер ", бел. АФП], командван от американски жител, някогашен военачалник от Корпуса на морската пехота ", добави Пригожин, представен от пресслужбата на неговата компания " Конкорд ". Получил прякора " готвачът на Путин " поради договорите на негова компания за публично хранене с Кремъл, Пригожин е считан за милиардер, забогатял с помощта на контракти с страната. Наложени му са наказания от Европейски Съюз и Съединени американски щати.

През септември той за пръв път разкри, че през 2014 година е основал групировката " Вагнер ", с цел да се бори в Украйна, и призна, че наемниците му участват в Африка, Близкия изток и Латинска Америка.

От години има съмнения, че " Вагнер " играе роля в реализирането на упоритостите на Кремъл, по-специално в Украйна, където наемниците бяха на предната линия на офанзивата, подхваната от Москва през февруари, напомни Агенция Франс Прес.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР