Водачът, който уби при катастрофа съдия Емилия Петкова от Апелативния

...
Водачът, който уби при катастрофа съдия Емилия Петкова от Апелативния
Коментари Харесай

Обвинение за шофьора, убил спецсъдийка на АМ Тракия

Водачът, който умъртви при злополука арбитър Емилия Петкова от Апелативния спецсъд, отива на съд.

Това излиза наяве от известие на пресцентъра на Апелативна прокуратура-Пловдив.

Катастрофата стана в събота, 29 януари, сред 102-103 км на автомагистралата, когато джип " Ленд руовър " удари движещата се пред него дребна " Тойота ярис " на съдийката. От сбълъска и двете коли са запалени и изгорели. Жената е била обгоряла до неразбираемост.

Смята се, че арбитър Петрова е понижила скоростта поради задимяване в този миг на магисталата, когато движещият се откъм гърба в същата лента SUV я опустошава. 36-годишият лидер в този момент отива на съд, по тази причина че е...

"... навлязъл в димящ сектор от пътя със скорост, която e била механически несъобразена с лимитираната от дима видимост за съответния пътен сектор, в резултат на което предизвикал пътнотранспортно произшествие. "

Пробите му за алкохол и опиати са негативни.

Случаят със съдийката се трансформира в следващ епизод от войната на прокуатурата и Министерство на вътрешните работи, като съответните " медии " упрекнаха полицията, че два дни " крие " коя е жертвата. Всъщност Министерство на вътрешните работи в никакъв случай не оповестява персонални данни на участниците в ПТП в бюлетина си.

Ето и известието на прокуратурата от през днешния ден:

По досъдебно произвеждане, следено от Оперативна програма – Пазарджик, е предявено обвиняване на лидер на автомобил за злополука на димящ сектор на автомагистрала „ Тракия “, при която е починала жена

Днес, 21 февруари 2022 година, следовател от Националната следствена работа е предявил обвиняване по досъдебно произвеждане, следено от Окръжна прокуратура-Пазарджик, на А.Б., на 36 година, за това, че на 29.01.2022 година към 14,30 ч. на автомагистрала “Тракия “, км 102+900, при ръководство на моторно транспортно средство – лек автомобил “Ленд Ровер Рейндж “, е нарушил разпоредбите за придвижване по Закона за придвижване по пътищата. Той навлязъл в димящ сектор от пътя със скорост, която e била механически несъобразена с лимитираната от дима видимост за съответния пътен сектор, в резултат на което предизвикал пътнотранспортно произшествие, като блъснал в задната част лек автомобил „ Тойота Ярис “.

В резултат на това по несъобразителност е предизвикал гибелта на 55-годишната Е.П., управлявала лекия автомобил „ Тойота Ярис “. Престъплението е квалифицирано по чл.343, ал.1 писмен знак “в “ вр. чл.342, ал.1 от Наказателния кодекс. Пробите за алкохол и опиати на А.Б. са негативни.

На съображение чл.199 и чл.69а, ал.1 от Наказателно-процесуален кодекс наблюдаващият прокурор е постановил краткотрайно лишаване на свидетелството за ръководство на моторно транспортно средство на А.Б., изпратено за осъществяване на бранш „ Пътна полиция “, гр. Пловдив.

Действията по следствието по досъдебното произвеждане, следено от Окръжна прокуратура-Пазарджик, се правят от следовател от Националната следствена работа. Те са съгласувани с наблюдаващия прокурор.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР