Вода залива курортите Арапя, Царево, Ахтопол, Нестинарка, хотелите на първа

...
Вода залива курортите Арапя, Царево, Ахтопол, Нестинарка, хотелите на първа
Коментари Харесай

Хотели на първа линия са под вода

Вода залива курортите Арапя, Царево, Ахтопол, Нестинарка, хотелите на първа линия са под вода, туристите бедстват. Апокалиптични картини се демонстрират във фейсбук, към този момент не се оповестява за потърпевши, а единствено за материални вреди. Сирени вият по Южното ни Черноморие и предизвестяват за сериозността на ситуацията.

Причината са падналите значителни превалявания, най-много в региона на Царево за малко време. Има известия за прелели реки. Хора са затруднени в напредването си, поради високите равнища на водите.

Кметът на Община Царево разгласи бедствено състояние по-рано денем.

" Заседава щаб, който да реши за нужните ограничения. Насочени са спомагателни сили и средства на полицията, Жандармерията, " Гранична полиция ", както и на пожарната ", изясни шефът на ГДПБЗН Александър Джартов.

От фрагментите в обществените мрежи се проличава, че на някои места единствено таваните на колите се виждат. Хора се пробват да спасят каквото могат. разпоредена е и евакуация е засегнатите региони. Лошата вест е, че дъждът не стопира да вали.

Компрометирани са няколко моста, през които прекосяването е рисково.

Хора, които са настанени в каравани са от горната страна на покривите им, оповестяват очевидци.

Национален институт по метеорология и хидрология разгласи оранжев код за мощни превалявания и вятър в област Бургас за през днешния ден. Очакват се и гръмотевични стихии. Явленията ще са интензивни, има условия за градушки. Прогнозата е за мощен североизточен вятър със скорост 14-19 m/s, пориви до 22 m/s.

Повече вижте в галерията и видеото.

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР