Внушенията за изборни фалшификации не са се оправдали, а машинното

...
Внушенията за изборни фалшификации не са се оправдали, а машинното
Коментари Харесай

Ваня Нушева, Прозрачност без граници: Внушенията за изборни фалшификации не са се оправдали

Внушенията за изборни фалшификации не са се оправдали, а машинното гласоподаване е имало мощно положително влияние на тези избори. Това изясни Ваня Нушева, специалист в " Прозрачност без граници ".

Според нея, опциите за неточности и боравене с бюлетините, неправилното преброяване, съзнателното манипулиране на изборните резултати са практики, които са намалели при машинното гласоподаване.

" В съпоставяне с предишни избори не престават практиките за влияние на гласоподавателите посредством даване на дарения, на обществените помощи, на средства в натура. Това е процедура, която продължава да се употребява изключително в дребните обитаеми места, изключително при обществено уязвимите жители. Трябва да се замислим каква е ролята на другите институции. Включително на обществени служби. Това е въпрос, на който би трябвало да намерим решение.

Продължава да стои на дневен ред и методът, по който се сформират изборните описи. И на предходния тур и на настоящия тур получавахме позвънявания от жители, които не могат да гласоподават заради обстоятелството, че непрекъснатия и сегашния им адрес са на разнообразни места. Хората в актуалния свят са извънредно мобилни ", споделя Нушева.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР