Внучка подаде сигнал за насилие в дом за възрастни хора

...
Внучка подаде сигнал за насилие в дом за възрастни хора
Коментари Харесай

Внучка прибра дядо си със синини и рани по тялото от дом за възрастни в София

Внучка подаде сигнал за принуждение в дом за възрастни хора в столичния квартал " Драгалевци ", откакто прибра дядо си със синина и кръвоизлив на окото, голяма рана на ръката и други охлузвания по тялото, заяви.
Още по тематиката
От дома обяснили, че едната рана е от рухване по стълбите, а другата от триене с кисе, до момента в който са го къпали. В здравното обаче написа, че синините са в резултат на удари с твърди, тъпи предмети.

В заведението били настанени както дядото, по този начин и бабата на дамата, като молба към личния състав била те да останат дружно.

" Всичко изглеждаше добре до първата вечер. Всяка вечер те се чуваха с двете си дъщери, само че когато им звъннаха, първо телефонът даваше свободен сигнал, а по-късно беше изключен. На другия ден пристигнах, с цел да схвана какво се случва. Обясниха ми, че телефоните са прибрани на предпазване в каса, тъй като са неразрешени. Не ни бяха предизвестили за това ", споделя брачният партньор на внучката.

В следствие хората разбрали, че в дома са разделили старата двойка, тъй като не можела да съжителства дружно.

" По думите на шефката баба ми не можела да съжителства с дядо ми, след 70 години брак. И след първия ден, прекаран в дома, баба ми нито питала за него, нито го търсела. Наложи се да викнем полиция, откакто дядо ми се появи с посинено око, кръвоизлив и рана на ръката. Обяснението беше, че дядо ми е паднал по стълбите, а раната е от триене с кисе ", изяснява внучката.

Пенсионерите са изведени след намесата на полиция.

След обява в обществените мрежи към дамата са изпратени още няколко сигнала за притеснителни случаи в дома. Тя описа за две дами, които видели по какъв начин бият възрастен мъж в двора на дома и алармирали прокуратурата. В следствие, по техните думи, върху оградата на дома е сложена плътна мрежа, която закрива видимостта.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР