Внимание: Изтичат 217 000 годишни винетки през март. За това

...
Внимание: Изтичат 217 000 годишни винетки през март. За това
Коментари Харесай

Внимание: Изтичат 217 000 годишни винетки през март


Внимание: Изтичат 217 000 годишни винетки през март. За това припомнят от АПИ. През март тази година изтичат 217 000 годишни електронни винетки, оповестява АПИ. От организацията молят водачите да ревизират периода на годност на винетките си.
  “Проверка на винетка “. Статусът на винетката може да бъде „ деен “, „ с изминал период “ или „ необработен “.

От АПИ оповестяват, че от началото на 2023-та година до 23 февруари са продадени над 926 хиляди е-винетки, като най-търсени са годишните, следвани от седмичните. Над 108 милиона лв. са приходите от пътни такси от началото на тази година, допълват от Агенцията.
Електронни винетки могат да
бъдат закупени онлайн от сайта  или през мобилното приложение и през останалите канали за продажба против заплащане в брой. От АПИ напомят, че при закупуване на електронна винетка, потребителите би трябвало да преглеждат и ревизират въведената от тях информация, преди удостоверение на заплащането.

Символите на регистрационния номер на автомобила могат да се изписват както на кирилица, по този начин и на латиница, като е значимо да подхожда на знаците в самия регистрационен номер. От АПИ припомнят, че знаците 0 (нула) и писмен знак О не са взаимозаменяеми. Не се вкарват
знаци като тире, точка или период.
При допускане на неточност при обявление след издаване на електронна винетка се позволява промяна от съответните длъжностни лица, в случаите когато са декларирани повече от три признака, при липса на знак, в страната, в която е записано или категорията на автомобила.

От уеб страницата на www.bgtoll.bg, може да бъде изтеглено заявление за смяна на позволена техническа неточност, или на адрес: Национално тол ръководство на адрес: гр. София, бул. „ Никола Петков “ №86, в 27-те регионални пътни ръководства или на електронен адрес: [email protected].
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР