Внезапното нарастване на популярността на Миланович, въпреки че от десетилетия

...
Внезапното нарастване на популярността на Миланович, въпреки че от десетилетия
Коментари Харесай

Политико: Крайнодесен популист печели шанс да отклони Хърватия...

Внезапното повишаване на известността на Миланович, макар че от десетилетия той е съществена фигура в хърватската политика, беше подхранвано от провокативните му изявления, като да вземем за пример осъждането на украинското военно песнопение " Слава на Украйна " като фашистко и отхвърлянето на въздействието на Европейски Съюз върху хърватската политика, написа " Политико ".

 

Според предварителните резултати от сряда вечерта партията му е надалеч от безспорното болшинство, само че наподобява, че е постигнала задоволително положителни резултати - на второ място - с цел да има забележителен глас в прекрояването на политическата посока на Загреб.
Реклама

 

" Той беше ляво-либерален политик, до момента в който в този момент се приближи до това да се трансформира в балкански персонаж на Тръмп, дотам, че разгласи, че ще оспори истинността на изборните резултати, в случай че партията му не завоюва изборите ", споделя Жарко Пуховски, политически анализатор и обществен интелектуалец.

 

Скептицизмът на Миланович във връзка с Европейски Съюз, Съединени американски щати и НАТО е необикновен за адриатическата страна, където непоколебимата поддръжка за западните съюзи е норма за всички партии. През последните две години на войната в Украйна Загреб също беше считан в Брюксел за надеждно мейнстрийм в поддръжката си за Киев, само че в този момент тази позиция може да зависи от това, какъв брой огромно въздействие могат да имат Миланович и неговата партия. 

 

Дори изборната интензивност доближи исторически връх, като до 16:30 ч. гласоподаваха повече от 50 % от над 3,7 милиона имащи право на глас гласоподаватели в страната. Според предварителните резултати, оповестени от централната изборна комисия, при преброени над 90 % от гласовете, HDZ си обезпечава 60 места в хърватския Сабор (парламент), а SDP се чака да получи 42.

 

Тъй като нито една от двете партии не си обезпечава безусловно болшинство от 76 места в 151-членния парламент, те ще би трябвало да влязат в обединения с десни или леви субекти, които са минали прага.

 

Превод и редакция ФрогНюз
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР