Внезапно лумнал огън в шуменското село Марково застраши къщи и

...
Внезапно лумнал огън в шуменското село Марково застраши къщи и
Коментари Харесай

Пожар застраши къщи и ниви

Внезапно лумнал огън в шуменското село Марково заплаши къщи и ниви със слънчоглед, само че два екипа огнеборци успяли да го локализират. Пламъците тръгнали към 17:50 часа във вторник и след получен сигнал към произшествието бил насочене екип от близката пожарна в Нови пазар. При идване огнеборците открили, че стихията се развива в две направления - от едната страна били първите къщи в селото, а от другата земеделска равнища със слънчоглед. Помощ в гасенето е оказал и вотри екип от Шумен и пожарът бил премахнат благодарение на 7 тона вода. Благодарение на бързата интервенция, е предотвратено разпространяването на пламъците. Небрежност при боравене с огън навън е причина за пожара, оповестяват от ОДМВР Шумен.
Според локални хора, по незнайни аргументи се е запалил тревясал зарязан двор. Възможно е това да е станало и от стъкло в храстите, без човешка интервенция.
През денонощието огнеборци гасили и лек автомобил " Ровър ", който се запалил против бензиностанция във Велики Преслав. Причината е късо съединяване. Унищожена в пламъците е предната част на автомобила, ел. апаратура и батерия.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР