Внесоха подготвените промени в Конституцията. Законопроектът беше внесен в деловодството

...
Внесоха подготвените промени в Конституцията. Законопроектът беше внесен в деловодството
Коментари Харесай

Ремонтът на Конституцията: ГЕРБ-СДС, ПП-ДБ и ДПС внесоха общ законопроект

Внесоха квалифицираните промени в Конституцията .

Законопроектът беше импортиран в деловодството на Народното събрание от ръководителят на парламентарната група на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова, заместник-председателят на ПГ на „ Продължаваме Промяната – Демократична България “ Надежда Йорданова и депутатът от Движение за права и свободи Ертен Анисова.
 
 промени в Конституцията Българска телеграфна агенция

Подготвените промени в главния закон са подписани от 166 депутати - от ГЕРБ, ПП-ДБ и Движение за права и свободи. " Така се подсигурява във висока степен болшинството за прокарването на хрумвания за промени в Конституцията ”, разяснява съпредседателят на Демократична България Христо Иванов.

Промените засягат правосъдната система , като се планува понижаване на пълномощията на основния прокурор и делене на Висш съдебен съвет на съдийски и прокурорски съвет.

Съпредседателят на Политическа партия Кирил Петков посочи и че е имало обединяване за това националният ни празник да е 24 май с ГЕРБ и Движение за права и свободи. “България е дала голямо благосъстояние на Европа в областта на културата, писмеността и знанието. Само през образования, познание, книжовност и просвета България може да бъде една напредничава страна в Европейски Съюз ”, сподели Кирил Петков.
Очаквайте още детайлности.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР