Внеделя Джейк Съливан, съветник по националната сигурност в Белия дом

...
Внеделя Джейк Съливан, съветник по националната сигурност в Белия дом
Коментари Харесай

САЩ ще увеличат военната помощ за Израел и Украйна

Внеделя Джейк Съливан, консултант по националната сигурност в Белия дом съобщи, че идният пакет от оръжия за Израел и Украйна ще надвиши доста границата от 2 милиарда щатски $ .

В изявление за предаването " Face the Nation " по CBS Съливан съобщи, че тази седмица президентът на Съединени американски щати Джо Байдън ще организира интензивни диалози с Конгреса на Съединени американски щати по отношение на нуждата пакетът да бъде утвърден.

Борбата на републиканците да изберат ръководител на Камарата на представителите, откакто преди близо две седмици хардлайнерите на партията отстраниха Кевин Маккарти, забави приемането на законодателството.

Байдън обмисля искане за бюджет, в което да се обединят помощите за Израел, Украйна и вероятно Тайван, с цел да се усилят възможностите за утвърждението му на фона на апелите на някои републиканци да се понижат парите за Киев.

Запитан дали настояването ще бъде за 2 милиарда $, Съливан отговори: " Е, цифрата ще бъде доста по-високо от това, само че то, както споделих, сигурно ще включва нужното военно съоръжение за отбрана на свободата, суверенитета и териториалната целокупност в Украйна и за подкрепяне на Израел в битката му с терористичната опасност ".
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР