Внасянето на различните публичните задължения, установявани от Националната агенция за

...
Внасянето на различните публичните задължения, установявани от Националната агенция за
Коментари Харесай

Ще плащаме по нов ред здравни и пенсионни осигуровки в НАП

Внасянето на другите обществените отговорности , установявани от Националната организация за приходите /НАП/, до започване на насилственото им събиране, се реализира по четири типа банкови сметки на организацията, обслужвани от Българската национална банка.

Това планува Проект на Заповед за реда и метода за заявяване на типа на отговорностите, които длъжникът погасява, качена за публично разискване.

До края на месец септември 2023 година заплащанията за погасяване на обществени вземания постъпваха по обособени банкови сметки за всеки тип доход – за налози и други доходи към централния бюджет, за държавно публично обезпечаване, за здравно обезпечаване, за в допълнение наложително пенсионно обезпечаване и за наложително събиране, които се обслужваха от разнообразни банки и се администрираха от всяка териториална дирекция /ТД/ или офис на Национална агенция за приходите.

Банковите сметки на Национална агенция за приходите за администриране на доходи бяха повече от 160. От 1 октомври банковото обслужване на сметките за доходи на Национална агенция за приходите бяха поети от Българска национална банка /БНБ/, като за всеки тип доход е открита единствено една банкова сметка .

Правото на длъжника да съобщи кой тип обществено обвързване желае да погаси се упражнява посредством осъществяване на безкасово заплащане по плануванаъа за съответния тип обвързване банкова сметка.

Когато сумата се внася с карта посредством ПОС терминал в офис на Национална агенция за приходите или посредством електронна услуга на организацията през виртуално терминално устройство, клиентът избира кои отговорности да заплати посредством заявяване на типа в заявление по пример, написа в заповедта, предадоха от Pariteni.bg.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР