Внасяме законови промени, които ще позволят на карантинираните лица и

...
Внасяме законови промени, които ще позволят на карантинираните лица и
Коментари Харесай

ГЕРБ и ОП внасят законови промени за гласуване на карантинираните и пациентите в COVID-отделенията

Внасяме законови промени, които ще разрешат на карантинираните лица и лежащите в COVID-отделенията в лечебните заведения да гласоподават на идните парламентарни избори на 4 април. Това заяви по Радио Фокус зам.-председателят на ПГ „ Обединени патриоти “ и зам.-председател на НФСБ Борис Ячев.

Предвижда се увеличение на преносимите урни и мобилните секции, детайлно се указва методът, по който ще провежда това, уточни националният представител.

Промените в Закона за дейностите и ограниченията по време на изключително състояние са подписани от „ Обединени патриоти “ и ГЕРБ.

Борис Ячев беше безапелационен, че е неприемливо да се вършат съществени предизборни промени 2 месеца преди вота и това е позицията, която НФСБ отстоява.

„ Йезуитско е да искаш съществени промени в изборното законодателство и в това време да не дадеш никаква техническа опция за тяхното осъществяване. Защото това, което предлага президентът Радев няма по какъв начин да се случи до 4 април “, разяснява зам.-председателят на НФСБ.

Той напомни и измененията „ Манолова “, направени в последния миг в Изборния кодекс, добавяйки, че българското общество още „ бере отровните плодове от тях “.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР