Внасяме Закон за компенсиране на потребителите на моторни горива, съобщи

...
Внасяме Закон за компенсиране на потребителите на моторни горива, съобщи
Коментари Харесай

ГЕРБ внася Закон за компенсиране на потребителите на моторни горива

Внасяме Закон за компенсиране на потребителите на моторни горива, заяви на брифинг в Народното събрание Делян Добрев от ПГ на ГЕРБ-СДС, съобщи кореспондент на БГНЕС.

Днес публикуваме закона за публично разискване и в границите на идната седмица ще го внесем в Народното събрание и ще започва процедурата по неговото приемане, съобщи още Добрев и изясни каква е разликата сред тяхното предложение и това, което предлага служебния кабинет.

Ние вкарваме вноска освен от „ Лукойл ”, а всички компании, които преработват съветски нефт, ще е длъжна да прави вноска във Фонда за енергийна сигурност. Този механизъм не касае бюджета. Това е една от мощните страни, т.е., с цел да стартира да работи схемата, която ние прилагаме, няма потребност от бюджет, няма потребност от актуализация, няма потребност даже да има държавно управление, съобщи Делян Добрев.

Той повтори, че всички компании, които правят преправка на петрол от Русия или изнесен от Русия, ще са длъжни да вършат вноска.

Ако този закон не бъде признат и ние не успеем да прехвърлим изгодите от дерогацията към българското общество, то, по-добре изобщо да няма дерогация. Ако не приемем този закон, ще внесем различен, с който да задължил служебния кабинет да изтегли дерогацията, съобщи още Добрев. /БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР