“Внасяме жалба до Конституционния съд относно приетите промени в Конституцията.

...
“Внасяме жалба до Конституционния съд относно приетите промени в Конституцията.
Коментари Харесай

ИТН и "Възраждане" сезират КС за промените в Конституцията

“Внасяме тъжба до Конституционния съд по отношение на признатите промени в Конституцията. Засега имаме подписите на " ИТН ". Това съобщи водачът на “Възраждане ” Костадин Костадинов, съобщи кореспондент на БГНЕС.

Промените в Конституцията бяха признати на трето четене по-рано през днешния ден с гласовете на ГЕРБ-СДС, ПП-ДБ и Движение за права и свободи.

Политическите реакции след признатите промени в Конституцията

Станислав Балабанов от Има Такъв Народ съобщи, че измененията в главния закон са признати с напън и мощ.

" Това е едно извратено болшинство, ще сезираме Конституционния съд ", разгласи депутатът.

Лидерът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова съобщи, че ще употребява всички правни вероятни средства, с цел да се спрат промени в Конституцията, които са противозаконни.

“Допускаме всичко, с цел да отпаднат тези текстове, които са нездравословни за българския народ ”, разяснява тя без да прецизира дали Българска социалистическа партия ще се причисли към Има Такъв Народ и “Възраждане ” в сезирането на държавния орган.

Скандал в Народното събрание, наказаха Костадинов

Нинова дефинира признатите промени като " най-голямата щета, импортирана от болшинството ".

" С двойното поданство на депутати и министри предават българския суверенитет. Съдебната промяна не цели самостоятелност на правосъдната система. Демократична България и Христо Иванов най-сетне си получават опцията съдиите сами да избират членовете на Висш съдебен съвет - негова отдавашна фантазия. Движение за права и свободи получават политически подвластна прокуратура ”, разяснява Корнелия Нинова.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР