Внаши дни хората са убедени, че пътят към дълъг живот

...
Внаши дни хората са убедени, че пътят към дълъг живот
Коментари Харесай

Не 10 000, а само 6000 крачки на ден са достатъчни за добра физическа форма

Внаши дни хората са уверени, че пътят към дълъг живот в положително здраве стартира с 10 000 крачки дневно.

За мнозина, привикнали с по-заседнал метод на живот, това изискване е мъчно постижимо, изисква старания и го слагат под подозрение.

Чрез разбор на данни от десетки хиляди хора на четири континента, събрани от 15 проучвания, екип учени доближава до по-приемливо число - оптималното придвижване за деня изисква към 6000 крачки, и то според от възрастта на индивида, писа електронното издание "Сайънс алърт ".

Епидемиологът Аманда Палух от университета на Масачузетс в Амхърст и екипът ѝ изследвали повече от 2000 американци на междинна възраст и открили, че най-малко 7000 крачки дневно понижават риска от преждевременна гибел с 50 до 70 на 100.

След това екипът уголемява изследването, като проучва данни от към този момент оповестени проучвания в тази област. Последният им мета-анализ включва информация от здравните досиета на 47 471 възрастни от Азия, Австралия, Европа и Северна Америка.

Учените откриват, че 25 на 100 от хората, които вървят най-вече всеки ден са с 40-53 на 100 по-слабо застрашени от преждевременна гибел от 25-те на 100, които вървят минимум.

За възрастни на и над 60 години рискът се занижава при 6000-8000 крачки на ден. При повече вървене рискът от преждевременна гибел не понижава.

По-младите хора могат да вършат и по-малко крачки дневно, само че не са открити и доказателства, че биха живели по-дълго, в случай че дневно изминават над 8000 -10 000 крачки.

Половинчасова интензивна физическа интензивност дневно може да е извънредно удобна за хората, които седят по-дълго време. Тренировките при възрастните хора поддържат мозъка, сърцата и костите.

Резултатите от проучването са оповестени в "Лансет. Пъблик хелт ".
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР