ВМС на САЩ изпратиха подводница с управляеми ракети в Близкия

...
ВМС на САЩ изпратиха подводница с управляеми ракети в Близкия
Коментари Харесай

Американска ядрена подводница предлага демонстрация на сила в Близкия изток

Военноморски сили на Съединени американски щати изпратиха подводница с управляеми ракети в Близкия изток.

Публикуването беше разкрито от военните в известие късно в неделя. Необичайното разобличаване по отношение на местоположението на кораба, който може да изстрелва нуклеарни ракети, допуска проява на мощ, предопределена да се опита да овладее районното напрежение на фона на войната Израел-Хамас.

Продължете четене

лист от 4 елементаБлинкен прави необявено пътешестване до Ирак на фона на опасенията от разпространяване на войната сред Израел и Газа „ Как се губи F-35? “: Американските военни към момента търсят изчезналия аероплан Каква е степента военна помощ на Съединени американски щати за Израел във войната му против Газа? Десетки хиляди маршируват в Съединени американски щати за преустановяване на огъня в Газа завършек на списъка

„ На 5 ноември 2023 година подводница от клас „ Охайо “ дойде в зоната на отговорност на Централното командване на Съединени американски щати “, заяви Централното командване на Съединени американски щати (CENTCOM) в платформата на обществените медии X, някогашна Twitter. Зоната на централното командване включва Близкия изток.

Публикацията от отдела на Министерството на защитата наподобява демонстрира изображение на подводницата, движеща се през Суецкия канал.

От експлоадирането на войната на 7 октомври сред Хамас и Израел, най-близкият районен съдружник на Съединените щати, Вашингтон реалокира обилни военни активи в района, в това число два самолетоносача и обширна изтребителна авиация.

Той също по този начин разгласи разполагането на към 1000 американски бойци и ангажирането на неустановен брой командоси за специфични интервенции, които „ поучават “ израелските военни в техните интервенции в Газа.

В допълнение, Вашингтон предприе стъпки за подсилване на защитата на своите съдружници в Персийския залив, със система за противоракетна защита THAAD (Terminal High Altitude Area Defense), предопределена за Саудитска Арабия, и ракетни системи земя-въздух Patriot, които да бъдат изпратени на Кувейт, Йордания, Ирак, Саудитска Арабия, Катар и Обединените арабски емирства, заяви The Wall Street Journal.

Говорителят на Пентагона бригаден военачалник Пат Райдър сподели, че натрупването е ориентирано към въздържане на районната ескалация и отбрана на Съединени американски щати и техните сътрудници.

„ След терористичната офанзива на Хамас ние също бяхме кристално ясни, че не желаеме да забележим разширението на обстановката в Израел в по-широк районен спор “, сподели Райдър на брифинг за пресата на 24 октомври. „ И както чухте президента Байдън, държавния секретар Остин и други високопоставени водачи на Съединени американски щати да споделят, нашето обръщение към всяка страна или група, която мисли да се опита да се възползва от тази обстановка, с цел да разшири спора, е недей. “

Държавният секретар Антъни Блинкен пътува в неделя за диалози с районни водачи, в това число палестинския президент Махмуд Абас в окупирания Западен бряг и иракския министър председател Мохамед Шиа ал-Судани в Багдад.

Американските военни активи са подложени на мощен обстрел от съюзнически с Иран милиции в Сирия и Ирак от 7 октомври насам. През това време сходни групи са направили десетки офанзиви против американски бази, като най-тежко са ранени 21 американски военни в гарнизон ал-Танф в Сирия и военновъздушната база Ал Асад в Ирак на  17 и 18 октомври.

Източник: Ал Джазира и осведомителни агенции
Източник: aljazeera.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР