ВМРО води разговори с няколко политически формации“ от патриотичния сектор

...
ВМРО води разговори с няколко политически формации“ от патриотичния сектор
Коментари Харесай

ВМРО в преговори с политически формации за явяване на изборите в коалиция

ВМРО води диалози с „ няколко политически обединения “ от патриотичния бранш за взаимно явяване на предварителните избори, разгласи водачът на партията и министър на защитата в оставка Красимир Каракачанов в коментар пред публицисти през днешния ден. Той участва на честванията за Деня на храбростта и празника на Българската войска в София. 

По думите му формалните диалози с евентуални бъдещи сътрудници за предизборна коалиция ще стартират от този понеделник на равнище управления.

Каракачанов не конкретизира с кого ще се водят диалозите, само че отговори на някои догатки.  " С Волен Сидеров контакти не сме поддържали повече от една година, и не виждам смисъл ", заяви той.

" С Веселин Марешки също не сме поддържали контакт и не сме водили диалози. Той е на етапи - когато има предпочитание за коалиция ни хвали и доста ни обича. Когато види, че няма да създадем коалиция, плюе и храчи, смятайки, че по този метод ще завоюва някой глас. Не знам за какво би трябвало да си толкоз малоумен - да изпиеш Черно море, до момента в който схванеш че водата е солена ", съобщи Каракачанов. " С Петър Москов водим естествени диалози - и преди, и в този момент, ", посочи той.

В анализ за късия живот на 45-о Народно заседание Каракачанов означи сбито, че никой не е подготвен за нови избори, само че и политиците, и жителите са си създали избрани заключения от предишните избори и от несполучливия опит да се сформира държавно управление, написа Българска телеграфна агенция.

" Оттук нататък е въпрос на разсъдък и, уповавам се, той да бъде проявен. Трябва да мислим преди да гласуваме. Ние 30 години гласуваме единствено с страсти на правилото " Хайде да забележим в този момент какво ще стане ". По този метод няма какво ново и по-хубаво да ни се случва, сподели още Каракачанов.

" Няма по какъв начин една, две и даже три политически обединения след идващите избори да създадат болшинство, разяснява той. Това значи, че би трябвало да се загърби персоналния нарцисизъм и някакви партийни пристрастия. Защото, в края на краищата, има смисъл от партии, в случай че те работят за д,ържавата, а не тъй като са партии - да се пъчат и да се бият по гърдите кой е по-велик и кой е най-велик ", заключи водачът на Вътрешна македонска революционна организация.

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР