ВМРО - София подготвя десет условия към кмета на столицата

...
ВМРО - София подготвя десет условия към кмета на столицата
Коментари Харесай

ВМРО с десет условия към Фандъкова и ГЕРБ

ВМРО - София приготвя 10 условия към кмета на столицата Йорданка Фандъкова и ГЕРБ, по които да бъде дискутирано по отношение на бюджета на Столична община за 2023 година В взаимозависимост от изхода на диалозите по тези 10 съответни оферти Вътрешна македонска революционна организация ще реши дали да поддържа бюджета.

За това осведоми във фейсбук общинският консултант от Вътрешна македонска революционна организация Карлос Контрера, оповестяват от партията.

Част от тематиките са: анулацията на Наредбата за нискоемисионните зони; обезпечаване на средства за доставката на: 30 нови соло газови рейса, 60 нови съчленени газови рейса, 10 нови двуетажни рейса, до 30 бр. 12 и 18-метрови използвани газови рейса ЕВРО 5 или ЕВРО 6, до 10 броя използвани двуетажни рейса, до 10 броя туристически рейса за витошките линии; приемане на наредбата за образованата раждаемост и обезпечаване на средствата в бюджета; обезпечаване на средства за главен ремонт на общински учебни заведения в регионите Слатина, Изгрев, Сердика, Кремиковци, Нови Искър, както и на детски градини в регионите Студентски, Сердика, Младост; увеличение на средствата за пътна сигурност и обезопасяване на рискови сектори от пътната мрежа.

Това са част от предложенията, по които Вътрешна македонска революционна организация упорства за полемика и предприемане на съответни ограничения в бюджета на София, показва Контрера.

Пълният текст на обявата на Карлос Контрера:

София не се нуждае от счетоводно рекордни бюджети, а от фокус. Това значи ясни цели и съответни оферти, стъпки, ограничения, дейности за тяхното осъществяване. Предстои разглеждането на последния бюджет на Столична община за този мандат. Както потегли от зимата на 2020 година, та до в този момент - обстановката и изискванията по приемането на бюджета са невиждани, особени, странни. Минахме през санитарната рецесия, енергийната, икономическата, продължаваме в изискванията на водеща се в Европа война и задаваща се криза в някои страни от Еврозоната. През миналите четири години (от 2019 г.) общинските съветници от Вътрешна македонска революционна организация давахме своите оферти по бюджета и го подкрепяхме с ясното схващане, че градът се нуждае от финансова рамка и от отговорно държание. Видяхме какво се случи и си случва в страната от пролетта на 2021 година насам. Видяхме до каква степен може да ни докара политическата перверзия, политическата импотентност и управническата отпадналост. Сега имаме към този момент радикално друга обстановка, в която страната се ръководи от втория с поддръжката на първия, само че с задоволително болшинство. Видяхме и че съществуването на болшинство не е гаранция за взимане на решения, нито пък защищава от творението на откровени управнически нелепости и простотии.

От Вътрешна македонска революционна организация - София приготвяме 10 оферти, в случай че щете може и да ги наречете условия, към кмета на София и ГЕРБ по полемиките за бюджета на Столична община за 2023 година В взаимозависимост от изхода на диалозите Вътрешна македонска революционна организация ще вземе решение дали да поддържа бюджета. Част от тематиките, по които ще настояваме за диалози и приемане на решения са: анулацията на Наредбата за нискоемисионните зони; обезпечаване на средства за доставката на: 30 нови соло газови рейса, 60 нови съчленени газови рейса, 10 нови двуетажни рейса, до 30 бр. 12 и 18-метрови използвани газови рейса ЕВРО 5 или ЕВРО 6, до 10 броя използвани двуетажни рейса, до 10 броя туристически рейса за витошките линии; приемане на наредбата за образованата раждаемост и обезпечаване на средствата в бюджета; обезпечаване на средства за главен ремонт на общински учебни заведения в регионите Слатина, Изгрев, Сердика, Кремиковци, Нови Искър, както и на детски градини в регионите Студентски, Сердика, Младост; увеличение на средствата за пътна сигурност и обезопасяване на рискови сектори от пътната мрежа... Това са една част от десетте целта, по които ще настояваме за полемика и съответни ограничения в бюджета.

Докладът за план за бюджет към момента не е изпратен до общинските съветници, тъй че на този стадий се осланяме единствено на думите на кмета на София и екипа ѝ.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР