ВМРО ще издигне своя кандидат-президентска двойка, в партията текат номинации

...
ВМРО ще издигне своя кандидат-президентска двойка, в партията текат номинации
Коментари Харесай

ВМРО ще издигне кандидат за президент |

ВМРО ще издигне своя кандидат-президентска двойка, в партията текат номинации и се разискват имена на претенденти. 

Това сподели водачът на партията Красимир Каракачанов по Българска национална телевизия. Той посочи, че е получил номинация, само че обмисля решението си дали да поеме тази отговорност.

По-важно да се разискват задачите на Вътрешна македонска революционна организация, вместо " следващия кьорфишек ", съобщи Каракачанов за новия политическия план на някогашните министри Кирил Петков и Асен Василев " Продължаваме промяната ".

Според него обединението няма по какъв начин да вземе част от електората на Вътрешна македонска революционна организация, защото няма ясна визия. Бившият вицепремиер и министър на защитата добави, че Петков и Василев си купуват партии, с които да се явят на изборите. 

Той дефинира " Продължаваме промяната " като " следващия план за власт - нищо повече ". " Трябва да има политическа идеология, а зад всеки план стоят стопански ползи. Няма партия в света, която да не приказва сходни неща. Ако аз, когато станах министър, бях не запомнил да напусна Фондация Вътрешна македонска революционна организация или бях попълнил погрешна декларация, щяхте да ме разкъсате ", сподели още Каракачанов. 

По думите му не е съществено човек, който " три месеца и половина е министър в нарушаване на конституцията, да излиза и да приказва за нов морал и нов план ". Конституцията е ясна - не може да бъдеш министър с двойно поданство, сходни проблеми имаше с Георги Пирински и Жорж Ганчев, напомни той. 

" Не смятате ли, че е обикновено, в случай че искаш да реализираш някаква политическа концепция, да се опиташ да направиш естествена политическа групировка и да се явиш на изборите, а тръгваш да предлагаш на една, втора, трета групировка ", съобщи Каракачанов.

Лидерът на Вътрешна македонска революционна организация сподели, че не е значимо дали партията му не е влезнала в последния парламент, а по-важното е, че тези, които влязоха, не откриха нужния кураж да седнат на една маса и да беседват като естествени хора. " Когато преговаряхме с ГЕРБ като коалиция, нещата се случваха доста просто ", изясни Каракачанов. 

Каракачанов добави, че на идните парламентарни избори сигурно ще води листи. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР