ВМРО определено е вдигнало мерника на ръководството на партията и

...
ВМРО определено е вдигнало мерника на ръководството на партията и
Коментари Харесай

ВМРО вдигна мерника на Красимир Каракачанов

ВМРО несъмнено е вдигнало мерника на управлението на партията и в частност на Красимир Каракачанов.

Причина за това е позорният срив на последните избори, които се организираха на 2 октомври.

Петричката организация, която е една от най-автентичните, само че и най-големите в страната, застана отпред на протеста и тези дни изиска незабавно привикване на Национален конгрес, с цел да бъде определено „ ново управление, което да работи и милее за Организацията, вместо да дреме по кабинетите на 5-тия етаж и лъска коридорите на централата, разтягайки лакърдии и говорейки назидателно към структурите ”.

Войводите от Петрич напомнят, още преди година, когато е определено ново управление на партията с гръмки обещания, че потеглят напред към победи, те са били скептични, тъй като е ясно, че „ старите лица се обличат в нови постове и търсят персонални облаги ”.

Като „ основни виновници за падението и деноминацията на Вътрешна македонска революционна организация в обществото ” от Петрич показват Красимир Каракачанов, Юлиан Ангелов (определен като велможа шут на Каракачанов), Ангел Джамбазки, Искрен Веселинов и Александър Сиди, за които „ всеки, който не се съгласява с техните решения, е зложелател ”.

В декларация, публикувана от ВМРО-Петрич се отбелязва, че хората не имат вяра на войводите, „ поради дейностите на един самозабравил се и разлагащ се политически мъртвец ”.
Публикувана е и информация за преференции, получени от партийна хайлайф. Те не са изкарали повече от 190 гласа, освен това насъбрани със напън от водачите в два изборни региона. 
„ Толкова „ тежат “ тези, които задават дневния ред на ВМРО… Хора, водени от личния си интерес, скрито с родолюбиви краски, търсейки да заемат високи постове, с цел да хранят политическото си его. ”

Зад декларацията на ВМРО-Петрич стоят 20 локални структури, като се чака към апела за нов конгрес и ново управление да се причислят и нови симпатизанти.
Големият въпрос обаче е по какъв начин Каракачанов и компанията му ще се откажат от властта. 
Тук е моментът да отбележим, че по благосъстояние Вътрешна македонска революционна организация евентуално може да се съпостави единствено с православната черква у нас. 

Красимир Каракачанов, по времето когато остарели войводи като Христо Матов, проф. Йордан Венедиков, някогашния основен прокурор Иван Татарчев бяха още живи, съумя единствено с няколко хитри хода да вкара всички парцели на тогавашните македонски културно-просветни организации във „ Фондация Вътрешна македонска революционна организация ”.
Автентичните предводители на Вътрешна македонска революционна организация тогава бяха съкрушени и безпомощни пред тази спекулация на някогашния сътрудник на шесто ръководство на Държавна сигурност. А благосъстоянието на организацията е впечатляващо.

През 1992 година Вътрешна македонска революционна организация съумя да си върне многочислени здания и земя, пръснати из цялата страна. Тези парцели са насъбрани от македонските бежанци, които идват в България от разнообразни краища на Македония, останала под турска власт в края на 19 век. Една част от постройките и терените преселниците купуват със лични пари, а други са безплатно дарени от страна.

Имотите на Вътрешна македонска революционна организация при започване на предишния век се водят на земляческите сдружения, учредени да подкрепят бежанците от Македония. През 1946 година те се „ саморазпускат ” по разпореждане на новата комунистическа власт.
На тяхно място са основани нови структури, които образуват Съюза на македонските културно-просветни сдружения. Той е възобновен през 1990 година Става правоприемник на парцелите на остарялата Вътрешна македонска революционна организация, с които през днешния ден се разпорежда несменяемият Красимир Каракачанов, прочут като протеже на комунистическия властник Пенчо Кубадински.

През 2003 година той записва „ Фондация Вътрешна македонска революционна организация ”, в която са вкарани парцелите на организацията. Тя е записана в частна, а не в социална изгода, с цел да могат законно да се употребяват приходите от парцелите от дейците на Вътрешна македонска революционна организация, т.е. от свитата на Каракачанов. Фондацията е вписана в Пазарджик! Едва през 2013 година седалището й се мести в София, на ул. „ Владайска ” 48.
Апетитните парцели, които са вкарани във фондацията, са разказани в учредителния акт, който е оповестен в Търговския указател: големи здания и терени в центъра на София, Банско, Дупница, Благоевград, Пловдив, Гоце Делчев, Разлог, Варна, Пещера и други градове из страната, отпред с Македонския дом на „ Пиротска ” 5, където е седалището на Вътрешна македонска революционна организация.
Да отбележим, че тези парцели са на допустимо най-централни и хубави места и носят тлъсти облаги за войводите. Какви са тъкмо приходите от наемите обаче и информация, усърдно крита от редовите членове на организацията. Заради това на няколко конгреса на Вътрешна македонска революционна организация избухват мощни кавги.

Официалното пояснение е, че с наемите от тези парцели се предизвиква българщината в Македония и Западните околности, само че с тези пари се поддържа и първокласния живот на несменяемите шефове на Вътрешна македонска революционна организация, за чийто персонални благосъстояния се носят митове.
Да допълним, че частното богатство на партийния хайлайф и неговите протежета е солидно допълнено и с паричните потоци, които се вливат от издаването на български паспорти, бизнес който от години е под управлението на върхушката във Вътрешна македонска революционна организация, а също и на нейните водещи офицери от Държавна сигурност.
Източник: Уикенд 
Източник: kliuki.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР