ВМРО-гр.Пловдив облепи с плакати с лика на Гоце Делчев  възлови

...
ВМРО-гр.Пловдив облепи с плакати с лика на Гоце Делчев  възлови
Коментари Харесай

Пловдив осъмна с плакати „Гоце е българин“

ВМРО-гр.Пловдив облепи с плакати с лика на Гоце Делчев  възлови места в града. Акцията е по самодейност на общинския комитет на воеводите и е част от поредност събития свързани с паметта за  българския народен воин Гоце Делчев, а мотива е 119 години от гибелта му.

Възпоменателно шествие с надпис „ Гоце е българин “ ще се организира на 4 май/сряда/ от 18.00 часа. Процесията ще стартира от пл. “Стефан Стамболов “ и ще мине по цялата Главна улица на града, като актива на Вътрешна македонска революционна организация ще раздава на пловдивчани постери с портрета на  Гоце Делчев от поредицата „ Героите на България “. На гърба на портрета е отпечатано стихотворението на П.Яворов отдадено на великия българин и риторичния въпрос на Вътрешна македонска революционна организация към жителите: „ Ще им дадеш ли Гоце, българино? “. Целта на уредниците е да предизвикат съгражданите и сънародниците си по отношение на опитите за кражба на историята от страна на РСМ в подтекста на сагата към еврочленството на западната ни съседка.

От няколко дин  младите пловдивски воеводи от студентската Вътрешна македонска революционна организация популяризират по  информационните канали позиция, в която  обясняват за какво е значимо да пазим и да не предаваме националните си герои, за какво е значимо да не ИМ дадем историята си.

„ ЩЕ ИМ ДАДЕШ ЛИ ГОЦЕ?! Напоследък още веднъж се заприказва за произхода на видния български бунтовник от Македония Георги (Гоце) Делчев. Този въпрос се повдигна след несполучливия опит на Белградските и Скопските фалшификатори по време на една галерия в Белград, да показват Гоце Делчев като някакъв си македонски, а не български бунтовник, а българската страна неприемайки лъжата и операциите незабавно изтегли изложбата. Днес Гоце Делчев е уважаван като един от най-великите синове на българския народ. Характер, изкован от рицарство и безкрайна любов към народа и към поробена Македония, огнен дух, съчетал в себе си по нещо от Левски и Раковски, роден лидер на българите отвън България – това е най-кратката характерност, която можем да се даде. Посветил живота си на фантазията за Обединена България, с помощта на неговите старания ВМОРО се снабдява със своята четническа войска, притегля в редиците си способни войводи и разпростира дейна активност в Одринска Тракия. Гоце е неоспорим българин, както и самичък се е определял. В ранните си години на революционна активност той става преподавател в учебно заведение в град Щип, преподавател по български език, по простата причина, че по това време македонски подобен НЕ съществува. За животът на воеводата биография написа, не какъв да е, а самият Пейо Яворов, сравнявайки го с Ботев и Левски. Въпреки всички доказателства исторически извори през днешния ден Република Северна Македония твърди, че Гоце Делчев не е българин. Твърдят и се пробват да наложат лъжи за животът на един популярен българин, който е оставил ярката си диря в българската история. Република Северна Македония желае ние да предадем историята си. Иска да се откажем от всички тези хора дали животите си за една целокупна България. Спорът подбуден към личността на българския воин е много обезпокоителен. Показва, че ние не се интересуваме задоволително от предишното си. Всеки човек осведомен с делата на Гоце не би отстъпил от историческата истина. Помнете историята си, без минало – няма бъдеще, дано знаем кои сме в действителност. Нека безкомпромисно да пазиме българските национални ползи и знаци на българското. След, като знаеш обстоятелства от живота и делото на воеводата, е ЩЕ ИМ ДАДЕШ ЛИ ГОЦЕ?! Да живее България! “-се споделя в документа.

Темата  „ Македония “ е и фокусът на серия от митинги, които Вътрешна македонска революционна организация провежда в народен мащаб с апел “Не предавай Македония! “ Първият митинг пред Министерски съвет ще бъде на 4 май от 8.30 сутринта и ще продължи през целия ден. Събитието  цели още един път да напомни на държавното управление, че няма право да отстъпва от българската позиция за еврочленството на районен съд Македония и че всичко друго е еднакво на национално изменничество.  Протестът е част от самодейността на Вътрешна македонска революционна организация в отбрана на българския народен интерес в РСМ.

Призоваваме всички, които милеят за историческата истина, националния блян и са изрично срещу осъществяване на национално изменничество по тематиката „ Македония “ да се причислят към протестното събитие. Протестните ни дейности няма да спрат, до момента в който всички български жители не се убедят в действителните дейности, които да подсигуряват същинската отбрана на българския народен интерес. В противоположен случай те ще прераснат в протестни дейности за свалянето на това държавно управление.

Не би трябвало да предаваме Македония – поради ограбването на българската история и подправянето на историческата истина; поради Гоце Делчев, Даме Груев, Тодор Александров и Иван Михайлов, поради войводите и безименните четници на Вътрешната македоно-одринска революционна организация, борили се за свободата на останалите под иго българи; поради родените в Македония български възрожденци Паисий Хилендарски, Григор Пърличев, Райко Жинзифов и братя Миладинови, поради надареното перо на Симеон Радев и Димитър Талев, без които българската културна летопис щеше да е доста по-бедна; поради 250-те хиляди български воини, починали във войните за национално обединяване и реализиране на българския народен идеал; поради хилядите, изгнили в югославските затвори единствено поради това, че са българи; поради смелостта на днешните българи в районен съд Македония, подложени на гонения и тормоз, само че пазещи кристално чист българския си народен дух; поради достолепието и бъдещето на България!
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР