Вместо в Ню Йорк самолетът кацна аварийно в РимБури в

...
Вместо в Ню Йорк самолетът кацна аварийно в РимБури в
Коментари Харесай

Градушка като гюлета проби „Боинг 767“ над Милано

Вместо в Ню Йорк самолетът кацна спешно в Рим
Бури в Ломбардия взеха пет жертви, подвигнаха покриви и изпочупиха коли

Край Палермо лумнаха злокобни горски пожари

Градушка от едри като дребни гюлета парчета лед проби на няколко места изхвърчал от летище “Малпенса ” в Милано аероплан “Боинг 767 ” на американската самолетна компания “Делта ”. И вместо в Ню Йорк, екипажът бе заставен да приземи по неотложност голямото въздушно возило на римското летище “Фиумичино ”, като пасажерите се отърваха единствено с нерешителност.

Машината потегля от Милано в 12,51 часа в понеделник и още до момента в който набира височина е връхлетяна от ледена канонада. “Гюлетата ” разрушават на първо време “носа ” на Боинга, където е конфигурирано комплицирано съоръжение, в това число и това за мониторинг на метеорологичната конюнктура. Почти по едно и също време е надупчено на няколко места лявото крило, продънен е един от моторите и е счупено стъкло на пилотската кабина. Тогава екипажът излъчва спешния код “7700 ” и италианската работа за надзор на полетите подрежда на командира неотложно да се насочи към Рим, където времето е слънчево и горещо.

Самолетът каца сполучливо в 13,55 часа, заобиколен от пожарни коли и коли за спешна помощ, а щастливият пътник Майкъл Чанг написва в инстаграм още до момента в който е на борда: “Летя повече от двайсет години и този случай бе най-страшното нещо в досегашния ми живот! ”



Милано е унищожен от връхлетялата града стихия.

Бурите, връхлетели в понеделник следобяд Милано и цялата област Ломбардия, продължиха с унищожителна мощ и през нощта против вторник, като за жалост взеха пет жертви. В сателитния на Милано град Монца изтръгнато от мощен смерч дърво се стовари върху стара жена и я умъртви на място. В село наоколо мощният вятър блъска в бетонна стена велосипедист и той умира в колата за спешна помощ на път за болница в региона. В ранните часове на нощта близо до езерото Гарда междуградски път се трансформира в буйна река, която подхваща автомобил, чиито млад водач губи надзор над возилото, то се прекатурва и лидерът умира дружно със спътничката си. А в планината край намиращия се на стотина километра от Милано град Бреша на разсъмване във вторник съборени от бурята дървета се стоварват върху палатките на юношески лагер и голям дънер премазва в една от тях спяща 16-годишна госпожица. По знамение живи остават майка, татко и щерка, чиито автомобил в понеделник вечерта е безусловно сплеснат от дървета, които бурята изтръгва от корените им и стоварва на една от централните улици на Монца.

А сутринта Милано изглеждаше надали не като унищожен от съветска бомбардировка украински град - по улиците и площадите стихията бе разхвърляла дървета, кривнали се или съборени електрически стълбове спретваха непроходими бариери, рисково висяха скъсани електрически кабели. Зловещият пейзаж допълваха направени на части краткотрайни търговски постройки, вдигнати във въздуха и след това стоварени на земята елементи от покриви, откъртени от стени и еркери едри части мазилка, разхвърляни краткотрайни пътни загради и ограждения. Скръбна картина бяха също по този начин премазаните или накамарени и надлежно потрошени безчет коли. Цялата заран остана на процедура неподвижен наземният градски превоз и на първо място тролейбусите и трамваите поради проблеми в зареждането на обслужващата ги електрическа мрежа или трудности по маршрутите им. Непроходими бяха съвсем през целия ден напълнените с вода подлези, поради които придвижването на транспортни средства в града бе извънредно затруднено.

В същото време Южна Италия продължи да се поти в небивала жега, а край Палермо на остров Сицилия за жалост лумнаха злокобни горски пожари.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР