Вместо експертен кабинет - конституционно правителство, такова, зад което застават

...
Вместо експертен кабинет - конституционно правителство, такова, зад което застават
Коментари Харесай

ГЕРБ-СДС с нова формула: Конституционно правителство. Илхан Кючюк - спряган за външен министър?

Вместо експертен кабинет - конституционно държавно управление, такова, зад което застават нужният брой депутати, с цел да бъде изменена Kонституцията - това е новата формула, която ГЕРБ през днешния ден припознаха.

Търсенето на поддръжка продължава, като към този момент има сигурни поддръжници на кабинета. Това са ГЕРБ-СДС, Движение за права и свободи и „ ИТН “. Или общо - 116 депутати. Необходими са още пет индивида, с цел да може проектокабинетът " Габриел " да мине.

Три дни преди крайния период за изпълване на мандата, водачът на ГЕРБ смени формулата и показа концепцията за конституционно държавно управление.

Със сигурност ще осъществим мандата, разгласи Мария Габриел

„ Конституционно държавно управление също е вид, най-малко 160 гласа, може да се създадат още совалки. Считаме че виновните хора би трябвало да поддържат държавно управление. Докато си играем на войни, страната отива в канала и това е отговорност на всички “, разяснява водачът на ГЕРБ Бойко Борисов.

" Продължаваме промяната - Демократична България ", които първи лансираха концепцията за сходен кабинет, виждат реализацията му само с техния мандат.

Ако получат поддръжката на Движение за права и свободи и Има Такъв Народ, ГЕРБ биха събрали 116 гласа

„ Наша концепция от 20 години. Надяваме се всички да се включат, само че допустимо от позиция на наличие може да е единствено с втория мандат “, съобщи Христо Иванов от ПП-ДБ.

„ Животът е цветен, само че не чакам наши депутати да гласоподават за първия мандат “, уточни Николай Денков.

И останалите партии разясниха концепцията за конституционно държавно управление. И за държавно управление по принцип.

„ Ние ще подкрепим експертен кабинет и той няма да е на ГЕРБ. За имена още не сме говорили. Христо Иванов приказва за конституционно болшинство. Много е хубаво и да поработи, адвокатският му стаж е нула часа “, разяснява Тошко Иванов от „ ИТН “.

Мустафа Карадайъ от Движение за права и свободи даде още веднъж поръчка за поддръжка на кабинета.

„ Даже ви споделих и за специалистите. Полагаме старания да има излаз от политическата рецесия “, уточни той.

Междувременно совалките в коридорите за проектокабинета " Габриел "    продължиха през целия ден, а договарянията се водеха от претендента за министър председател Мария Габриел.

„ Искам да благодаря на Движение за права и свободи и „ ИТН “ за поддръжката за ясна визия за експертно държавно управление. Върховенство на закона и конституционно болшинство са приоритет. Структура на Министерски съвет остава същата, няма време за ремонт. Имената ще кажа в понеделник. Сега е моментът за конституционна промяна и партиите, които я желаят, би трябвало да ни поддържат “, сподели Габриел.

Едно от спряганите имена за външен министър е това на евродепутата от Движение за права и свободи Илхан Кючюк, научи bTV.

Кой мислите, че ще пази нашите ползи – Германия, Франция или Румъния, разяснява евродепутатът

“Aз не съм незает, аз съм евродепутат и зам.-председател на АЛДЕ ”, разяснява обаче той.

А денят завърши с неофициална среща за търсене на поддръжка, в която взеха присъединяване ГЕРБ - Съюз на демократичните сили и Политическа партия и Демократична България. Никой от водачите не пожела да каже защо са говорили.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР