Влюбването е кратък и силен период на вълнение, който ви

...
Влюбването е кратък и силен период на вълнение, който ви
Коментари Харесай

Факти за влюбването: Всичко, което винаги сте искали да знаете

Влюбването е къс и мощен интервал на неспокойствие, който ви изпълва с очакване и безпокойствие. Но за какво изчезва толкоз бързо? Може ли да се трансформира в освен това? Защо когато си влюбен се чувстваш по този начин, като че ли сърцето ти всеки миг ще се пръсне? Как по този начин един ден мечтаете за някого, а на идващия не можете да си спомните по какъв начин наподобява? Продължете да четете, с цел да намерите отговори на тези въпроси и всички обстоятелства за влюбванията, които в миналото сте считали, че би трябвало да знаете.

Факти за влюбването

Какво чувстваш, когато си влюбен/а

Когато видиш индивида, в който си влюбена, сърцето ти бие по-бързо и се чувстваш като младеж. Но знаете ли, че това се случва, тъй като тялото ви реагира на влюбването по същия метод, както би реагирало, в случай че сте в заплаха? Човешкото държание постоянно е породено от физиологични процеси, протичащи в тялото ни. Забелязването на вашето влюбване задейства реакцията на битка или бягство. Ето за какво чувствате, че всичко се обърква, когато сте влюбени.

Защо влюбването те прави толкоз щаслтив/а

Вече знаете, че се усещаме превъзбудени, когато видите вашата обич, поради адреналина, само че невротрансмитерите и хормоните също са повода да се чувствате толкоз добре, когато сте влюбени. Допаминът е невротрансмитер: химикал, който работи като делегат в мозъка ви, контролирайки по какъв начин реагирате на информацията, получена посредством сетивата ви. Свързано е на драго сърце и мотивация.

Когато видите вашия човек, получавате доза допамин и се чувствате толкоз щастливи. Ставате замаяни и еуфорични, тъй че не е чудно, че желаете повече от това възприятие. Ето за какво чувството да си влюбен е толкоз опияняващо. Вашето тяло създава различен хормон, когато взаимодействате с обичания си човек или до момента в който се влюбвате: окситоцин. Наричан е „ хормон на любовта “ и „ хормон на гушкането “, тъй като когато се освободи, ви дава топло и успокояващо чувство за благоденствие.

Какво прави вашата обич толкоз съвършена?

Сега, откакто знаете, че хормоните са повода за позитивните усеща към вашата пристрастеност, дано забележим дали те също са повода вашата обич да наподобява толкоз съвършена в очите ви.

Да възприемаш индивида, в който си влюбен/а за идеален се дължи на няколко неща. Един от тях е фактът, че не ги познавате в действителност, тъй че можете да проектирате всички качества, които харесвате в даден човек, върху тях. Не се влюбвате в някой, който познавате добре, а в някой, който занапред опознавате.

Новото да опознаеш някого, за който към този момент смяташ, че е подобен, какъвто ти харесва, прави влюбването вълнуващо. Докато ги опознавате, изпитвате възприятие на очакване, подхранвано от личното ви въображение.

Ако те са тъкмо такива, каквито сте се надявали да бъде съвършеният ви сътрудник, какво друго ще научите за тях? Съвършенството, чувството за изобретение и допаминът се комбинират, с цел да основат нещо пристрастяващо, което ви кара да желаете да бъдете към вашата обич от ден на ден и повече.

Източник: happywoman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР