Влизате в магазина с идеята да купите най-необходимото и излизате

...
Влизате в магазина с идеята да купите най-необходимото и излизате
Коментари Харесай

Кои са капаните, които ни залагат в магазина, за да пазарува...

Влизате в магазина с концепцията да купите най-необходимото и излизате с куп артикули, от които действително нямате потребност. Ако обстановката ви е позната, ви предлагаме лист на най-популярните маркетингови клопки, които ни карат непринудено да трупаме в кошницата ненужни артикули.

Музика

Обичайно във всеки магазин звучи приятна, радостна музика, която ни кара нехайно да вземаме артикули от рафтовете, написа mila.bg. Идеята е да ни накарат да възприемем извършването на покупки като разтоварваща активност, която ни кара да се усещаме добре - значим е самият акт на пазаруване, а не съответните движимости, които отнасяме у дома.

Цветове

Според експертите по маркетинг най-примамливата цветова композиция за супермаркетите е топли тонове извън, студени нюанси вътре. Именно тази цветова гама ни кара да купуваме повече.

Карти за отстъпка

Картите с отстъпка незабелязано ни привързват към избрани търговски марки или вериги - сякаш се усещаме длъжни да купим съответната стока, единствено тъй като ще платим по-малко за нея. Така е и с промоциите - отиваме в избран магазин, защото там има понижение. Най-лесният метод да се спасите от този трик е като си отговорите почтено на въпроса бихте ли купили продукта, в случай че не беше понижен.

Стока-примамка

Вземете два продукта и ще получите още един подарък. Това са остарели колкото света примамки, които ни карат да купим неведнъж по-голямо количество от това, което ни е належащо.

Опаковка, която понижава периода на валидност на стоката

Например, хлябът в хартиена опаковка освен наподобява по-примамливо от този в найлонов плик, само че и прави продукта по-малко дълготраен - а по този начин по-бързо ще отидете до магазина за нов.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР