Влизат в сила нови правила за пътуване от Великобритания за

...
Влизат в сила нови правила за пътуване от Великобритания за
Коментари Харесай

Нови правила за пътуване между Великобритания и Франция


Влизат в действие нови правила за пътешестване от Англия за Франция, както от Франция към Англия, написа БГНЕС. Това се постанова по отношение на ограничението на пандемията от ковид, новите правила влизат в действие от 00:00 часа през днешния ден.

Както за имунизираните, по този начин и за неимунизираните жители се вкарва условие за съществуване на наложителни аргументи за пътешестване от Англия за Франция, като измежду тях не попадат туристически и бизнес пътувания, гласи информацията на посолството ни в Париж.

За наложителни аргументи се считат пътешестване на френски жители и членовете на техните фамилии, както и на жители на Европейски Съюз и членовете на техните фамилии, които живеят във Франция или които минават директно през Франция, с цел да доближат страната на своето местоживеене в Европейски Съюз. Същото се отнася и за професионалните здравни служащи, които работят против разпространяването на COVID-19, за студенти, записани във висши образователни заведения или в предварителни курсове за записване във висше образователно заведение във Франция, за транспортни служащи в сухопътния, морския или въздушен превоз, в това число тези, които транспортират артикули, предопределени за Франция или които минават директно през Франция. Пътуванията на жители с въздушен превоз и преминаващи директно през Франция, като престояват до 24 часа в интернационалната директна зона, също са включени в наложителните аргументи.

Въвежда се и условието за съществуване на наложителни аргументи и при пътешестване от Франция към Англия. Те са налице за жителите, които минават директно през Франция, с цел да доближат до страната на своето местоживеене; за работещите в транспортния бранш и други.

Също по този начин е належащо имунизираните жители да показват и отрицателен PCR или антигенен тест, изработен в последните 24 часа преди пътуването. Досега това условие се отнасяше единствено за неимунизираните.

Всички пътуващи от Англия, без значение дали са имунизирани или не, би трябвало авансово да се записват на специфична електронна платформа, която разрешава да посочат и записват техния адрес по време на престоя им във Франция. Чрез тази платформа ще бъде генерирано предписание на префектурата за съблюдаване на наложителна изолираност на място по желание на жителя. Задължението за съблюдаване на изолираност може да бъде анулирано след 48 часа, в случай че жителят показа негативен резултат от PCR или антигенен тест.

Формулярът за електронна регистрация е разполагаем на адрес: https://passager.serveureos.org/.

Властите предизвестяват, че ще бъде въведен надзор за прецизно съблюдаване на посочените правила.

При нужда от подпомагане българските жители могат да се свържат с посолството ни в Париж.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР