Влиза в кръга Осемте джуджета“ преди около 7 години, когато

...
Влиза в кръга Осемте джуджета“ преди около 7 години, когато
Коментари Харесай

Кристиян Христов от „Осемте джуджета“: Принуждаваха ме да извършвам побои и палежи

Влиза в кръга „ Осемте джуджета “ преди към 7 години, когато е още студент, а негов другар му споделя за опцията да изкара пари от присъединяване в платени митинги. Впоследствие се сближава със семейство Петрови (Петър Петров – Петьо Еврото и брачната половинка му Любена) и се трансформира в „ момче за всичко “. С времето обаче поръчките загрубели и към този момент по насила, твърди той, траял да извършва разнообразни такива, в това число за побой и палежи.

Тази версия показа Кристиян Христов от кръга „ Осемте джуджета “ на някогашния следовател Петьо Еврото в изявление за bTV. То е направено вечерта, преди в сряда мъжът да бъде арестуван от цивилни служители на реда пред Българска телеграфна агенция – директно преди да даде конференция с повече детайлности към аферата.

По думите на Христов неговият действителен началник била брачната половинка на Петров, Любена Павлова. Тя е давала разпорежданията за следене на избрани „ съгрешили “ лица. Мъжът описа по какъв начин е трябвало да снима „ всякакви хора “, за които след това открил, че са магистрати, политици, чиновници на Министерство на вътрешните работи.

Срещу тях били събирани компромати и от намиращата се в едноименния ресторант скрита камера. „ Отделно знам, че е имала компромати с порно наличие “, добавя Кристиян Христов.

С описа си той неглижира ролята на Еврото, който разказа като човек, който „ хапвал и пийвал “. И стоварва отговорността за схемата за търговия с въздействие в прокуратурата върху някогашната брачна половинка на Петров.

Самата Любена разказва Христов като „ нищожен човек, който беше и продължава да е момче за всичко на Петьо Петров “. По думите ѝ той е този, който лъже и е принуден да прави това от някогашния ѝ брачен партньор, откакто тя разкрила схемите му.

По-рано тази седмица Павлова даде изявление Антикорупционния фонд. Двамата с Христов проговарят едновременно – време, в което двама висши прокурори, основният и неговият заместител, влязоха във война. Христов изнася изказвания против Иван Гешев, а тя – против Борислав Сарафов.

След като бе пуснат под гаранция, през вчерашния ден на Кристиян Христов публично бяха повдигнати обвинявания от Софийската градска прокуратура за нелегално потребление на особено техническо средство, предопределено за мълчешком събиране на информация.

Междувременно стана ясно, че Петър Петров е в неопределеност и е разгласен за търсене. Той получи задочно обвиняване за насила и противозаконни записи. Софийската районна прокуратура посочи, че някогашният следовател е разгласен и за интернационално търсене посредством Интерпол и Шенгенската осведомителна система. Издирва се и неговото дете.

Кристиян Христов стана прочут като формалния притежател на " Изамет " - компанията в центъра на абсурда " Осемте джуджета ", който избухна през 2020 година Тогава асансьорният производител Илия Златанов сподели, че е станал жертва на скица за заграбване на бизнес и имущество, дело на Петър Петров, а Христов е бил индивидът, на който е трябвало да трансферира свои сдружения.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР