Влиятелната Националната комисия за развитие и реформи (NDRC) на Китай

...
Влиятелната Националната комисия за развитие и реформи (NDRC) на Китай
Коментари Харесай

Китай обмисля да забрани "копаенето" на биткойн

Влиятелната Националната комисия за развиване и промени (NDRC) на Китай желае да забрани " копаенето " на биткойни съгласно проектосписък на действия, които би трябвало да бъдат спрени, оповестяват организациите " Ройтерс " и ДПА.

Китай е най-големият пазар за компютърен хардуер за " копаене " на биткойни и други цифрови валути, макар че такива действия в началото попадаха в сивата регулаторна зона, отбелязва организация " Ройтерс ".

Комисията разгласи, че желае мнението на обществеността по преразгледан лист със браншове, които тя желае да насърчи, ограничи или отстрани. Списъкът за първи път бе оповестен през 2011 година.

В плана на ревизирания лист " копаенето " на криптовалути, в това число биткойни, е прибавено към над 450 действия, които съгласно комисията би трябвало да бъдат спрени, защото не се обгръщат от съответните закони и регулации, не са безвредни, хабят запаси или замърсяват околната среда.

Не се показва съответна дата или метод по какъв начин да бъде отстранено " копаенето " на биткойни, което значи, че тази активност би трябвало да бъде прекъсната неотложно, се отбелязва в документа. Обществеността има период до 7 май да разяснява предложенията.

Миналата седмица цената на биткойна скочи близо 20 %, отбелязвайки най-хубавия си ден по отношение на максимумите от 2017 година, и трансферира прага от 5000 $ за първи път от средата на ноември, като анализаторите и дилърите признаха, че са озадачени от скока.

Секторът на криптовалутите е подложен на непоколебим надзор в Китай от 2017 година, когато регулаторните управляващи започнаха да не разрешават първично предложение на валутата и затвориха локалните тържища за криптовалути.
Китай също по този начин стартира да лимитира " копаенето " на криптовалути, принуждавайки доста компании, измежду които някои от най-големите в света, да пренесат централите си на други места по света.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР