Властите въведоха днес полицейски час в много части на контролирания

...
Властите въведоха днес полицейски час в много части на контролирания
Коментари Харесай

Индия наложи полицейски час в части на Кашмир

Властите вкараха през днешния ден полицейски час в доста елементи на следения от Индия Кашмир - ден преди да се навърши една година от противоречивото решение на Делхи да анулира полуавтономния статут на района, съобщи Асошиейтед прес.

Мярката беше наложена в Шринагар, основния град на Кашмир, след получена информация за митинги, планувани от антииндийски групи за отбелязване на 5 август като "черен ден ", съобщи представител на локалната администрация.

Полицаи и чиновници от паравоенни структури минаха през кварталите и предизвестиха хората да не излизат от къщи. Силите за сигурност сложиха железни заграждения и бодлива тел на пътища, мостове и кръстовища. Полицейският час ще работи през днешния ден и на следващия ден.

Оксфордската ваксина против COVID-19 ще бъде тествана върху хора в Индия

На 5 август предходната година индийското държавно управление анулира специфичния статут на щата Джаму и Кашмир и го раздели на две територии под федерално ръководство. Оттогава Делхи вкарва редица нови закони, които съгласно локалните поданици имат за цел да трансформират демографията на района, обитаем най-вече с мюсюлмани, доста от които желаят самостоятелност от Индия или обединяване с Пакистан.

Правозащитната организация "Хюман райтс уоч " прикани Индия да спре "политиките на корист " в района и изрази отвращение, че Делхи продължава "репресиите против кашмирските мюсюлмани ", макар че пандемията от ковид кара света да се оправи с дискриминирането и неравенството.

Novini.bg ви дава опция да следите настоящите данни за смъртоносния ковид в действително време:

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР