Властите в Скопие е трябвало да вземат предварителни мерки, за

...
Властите в Скопие е трябвало да вземат предварителни мерки, за
Коментари Харесай

Лорер: Властите в Скопие е трябвало да вземат мерки, за да няма инциденти

Властите в Скопие е трябвало да вземат предварителни ограничения, с цел да не се стига до конфликти като вчерашния, довел до случай с намушкан български почитател.

" Абсолютно неприемливо е български жители да бъдат нападани където и да било, насилието против тях е изцяло недопустимо. Мисля, че Външно министерство към този момент е по отношение на македонските управляващи. Мисля, че от дълго време се знаеше, че ще има футболен конфликт там и беше предвидимо за македонските управляващи да вземат ограничения такива неща да не се случват ", сподели представителят на " Промяната ".

Според Лорер точно спортът следва да е един от методите да се градят мостове с РСМ. " Не би трябвало да злоупотребяваме с него и да го трансформираме в сцена на политически конфликт. "

По всяка възможност Министерството на външните работи ще привика посланика на Република Северна Македония след случая с намушкания в Скопие футболен почитател след гостуването на " Левски " в македонската столица. Това разяснява по-рано в коридорите на Народното събрание националният представител от ГЕРБ и някогашен заместник-министър на външните работи Георг Георгиев.

Даниел Лорер засегна накратко и друга настояща тематика - измененията в Конституцията. По думите му още през днешния ден се чака водачите на ПП/ДБ, ГЕРБ и Движение за права и свободи да подпишат общия план за редакции във висшия закон.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР