Властите в Русия вкараха политическата мрежа на опозиционния политик Алексей

...
Властите в Русия вкараха политическата мрежа на опозиционния политик Алексей
Коментари Харесай

Кремъл обяви политическата мрежа на Навални за терористична

Властите в Русия вкараха политическата мрежа на опозиционния политик Алексей Навални в черния лист от терористични и екстремистки организации.

Това стана ясно от обновения лист, поддържан от съветската работа за финансов мониторинг „ Росфинмониторинг “.

Мрежата от районните офиси на Навални бе разформирована още в четвъртък.

„ Официално разпускаме мрежата на Навални “, съобщи основният асистент на Навални, Леонид Волков, във видео, оповестено в обществените мрежи.

Той изясни, че поддържането на работата на щаба на Навални в настоящия му тип е невероятно, защото той ще бъде охарактеризиран като екстремистки и това ще докара до наказателно гонене на личния състав на щаба и тези, които сътрудничат и оказват помощ. Волков сподели, че някои от офисите ще продължат активността си като самостоятелни организации.

По-рано тази седмица прокурорите подредиха на мрежата да приключи активността си преди решението и съдът наложи необятни забрани на Фонда за битка с корупцията на оживелия след отравяне опозиционер, който сега е в пандиза.

Фондацията започва през 2011 година и постоянно разгласява следствия за хипотетична корупция измежду чиновници на всички равнища на ръководство, постоянно съпроводени от видеоклипове в YouTube. Регионалната мрежа е учредена по време на президентската акция на Навални през 2018 година, макар че на опозиционната фигура бе неразрешено да се кандидатира.

Малко след изказването на Волков, проверяващите органи започнаха ново наказателно дело против създателя на ФБК, заяви ТАСС.

Навални е обвинен по член 239 („ Създаване на организация с нестопанска цел, която нарушава правата на жителите “) от Наказателния кодекс на Руската федерация.

Заподозрени по случая, с изключение на Навални, са и ръководителят на районната централа на блогъра Леонид Волков и шефът на ФБК Иван Жданов.

На 27 април Московският градски съд наложи ограничавания върху активността на Фонда за битка с корупцията и Фонда за отбрана правата на жителите. Преди това московската прокуратура приключи активността на придвижването на Навални. Според ведомството тези организации са екстремистки, защото реализират активността си под егидата на нежелани непознати организации в Русия, а също по този начин се крият зад демократични лозунги, с цел да трансформират политическия режим посредством цветни революции.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР