Властите в Русия разследват инцидент с известния руски опозиционен блогър

...
Властите в Русия разследват инцидент с известния руски опозиционен блогър
Коментари Харесай

Пребит руски блогър - и отново отявлен противник на Путин, както и Навални

Властите в Русия проверяват случай с известния съветски опозиционен блогър и неприкрит съперник на съветския президент Владимир Путин - Егор Жуков, съобщи БГНЕС.
Жуков беше пребит в Москва, след което беше откаран за лекуване в болница. Негови поддръжници разгласиха фотография във Фейсбук, на което се вижда окървавеното му и подуто лице. Нападението е станало през вчерашния ден късно вечерта наоколо до дома му, оповестява BBC.
 По какво си наподобяват отравянията на Навални и Скрипал? По какво си наподобяват отравянията на Навални и Скрипал?
Отравянето на Алексей Навални наподобява на покушението против Емилиян Гебрев и Сергей Скрипал, за които са обвинени съветските специфични с...
През декември 22-годишният Жуков беше наказан на 3 години условно по обвиняване в " подстрекателство към екстремизъм ".
След вчерашното нахлуване младият мъж обяснил на проверяващите, че двама неидентифицирани мъже са го нападнали на улицата до дома му.
Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков съобщи, че полицията проверява нападението и добави: " Да се ​​надяваме, че отговорните ще бъдат разпознати и осъдени според закона "
Жуков се изявява и като политически коментатор в ефира на съветското радио. Той беше задържан предишния август по време на митинги, критикуващи изключването на самостоятелни и опозиционни претенденти на изборите в Москва.
 Известно усъвършенстване в положението на Навални Известно усъвършенстване в положението на Навални
Берлинската болница, лекуваща водещия кремълски критик Алексей Навални, съобщи, че има " известно усъвършенстване " в положението му, откакто...
По-рано през вчерашния ден Жуков съобщи в своя канал в YouTube, че не бил позволен до магистърски курс по кино в влиятелното Висше учебно заведение по стопанска система в Москва, въпреки че в началото е бил признат в него, и допусна, че това е обвързвано с политическата му активност. Междувременно представителят на Кремъл съобщи, че е срещу да се свързват нападението над Жуков и хипотетичното отравяне на най-известния съветски опозиционер.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР