Властите в провинция Онтарио, най-многолюдният регион в Канада (14,5 милиона

...
Властите в провинция Онтарио, най-многолюдният регион в Канада (14,5 милиона
Коментари Харесай

Канадска препоръка към по-младите: Ваксинирайте се срещу коронавирус не с Модерна

Властите в провинция Онтарио, най-многолюдният район в Канада (14,5 милиона жители), предлагат на младежите на възраст 18-24 години да не употребяват имунизацията против ковид от американската компания " Модерна " (Moderna) заради вероятни отрицателни последствия за здравето, оповестява БГНЕС.

" Това се дължи на следеното повишаване в Онтарио на доста редки сърдечни болести перикардит или миокардит след имунизация с препарата на " Модерна " при младежи на възраст сред 18 и 24 години ", се споделя в изказване, оповестено от локалните здравни управляващи.
 Moderna създава нова ваксина против респираторни вируси Moderna създава нова ваксина против респираторни вируси
Moderna Inc заяви през днешния ден, че създава единична ваксина, която комбинира бустерната доза против COVID-19 с пробната ѝ ваксина с...

В изказването се показва, че след имунизацията с " Модерна " опцията от сърдечни болести се пресмята на 1 на 5000, а след имунизацията с коронавирусната ваксина " Комирнати " на " Пфайзер " (Pfizer) - 1 на 28 000. рискът е разказан като " умерено невисок ". В тази връзка обаче управляващите предлагат жителите от тази възрастова група да употребяват други марки ваксини.

Няма ограничавания за използването на имунизацията " Модерна " при хора от други възрасти.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР