Властите в проруския сепаратистки регион в Молдова Приднестровието заявиха, че

...
Властите в проруския сепаратистки регион в Молдова Приднестровието заявиха, че
Коментари Харесай

Военна база в Приднестровието е поразена с дрон

Властите в проруския сепаратистки район в Молдова Приднестровието обявиха, че дрон с експлозив е поразил радарна станция в една от военните бази в сепаратистака територия, без да вземе жертви или да аргументи обилни вреди. Това се случва три седмици след различен сходен случай в Приднестровието, съобщи Франс прес.

" Днес, в 14:35 ч., дрон камикадзе нападна военна база на министерството на защитата на Приднестровската молдовска република в региона на Рибница, на шест километра от границата с Украйна ", се споделя в изказване на министерството на държавната сигурност на самопровъзгласилата се република.

" Целта е била радарна станция, която е претърпяла незначителни вреди, без да се стигне до жертви. Екип от следователи работи на място ", добави същият източник, без да упреква категорично Украйна, че е направила удара.

На 17 март управляващите в района на Приднестровието обявиха, че дрон с експлозиви, изпратен от Украйна, е поразил военна база в столицата му Тираспол - обвинявания, отхвърлени от Молдова, която осъди опита за всяване на " суматоха ".

От своя страна, Киев упрекна тогава Москва, че стои зад " провокация в Приднестровието с офанзива с дрон камикадзе ".

От 90-те години на предишния век Русия поддържа тази сепаратистка територия в Молдова. Москва постоянно упреква Киев и Кишинев, че приготвят провокации или набези там, показва Агенция Франс Прес.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР