Властите в Пакистан призоваха международната общност да помогне на страната

...
Властите в Пакистан призоваха международната общност да помогне на страната
Коментари Харесай

900 жертви и 33 млн. засегнати след наводненията в Пакистан

Властите в Пакистан приканиха интернационалната общественост да помогне на страната да се справи с следствията от проливните дъждове и наводнения от предишния месец, които убиха повече от 900 души, заяви " Ройтерс ".

" Тридесет и три милиона са наранени по разнообразни способи, а окончателният брой на бездомните към момента се пресмята ", заяви министърът по изменението на климата Шери Реман.

Тя добави, че южната провинция Синд, най-силно наранена през последните няколко дни, е поискала един милион палатки за засегнатите хора.

" Южен Пакистан е наводнен съвсем под вода. Хората отиват на по-високи места, сподели тя. Извършва се оценка на потребностите. Трябва да отправим интернационален международен апел на Организация на обединените нации. Това не е задача на една страна или една провинция, това е злополучие, провокирано от климата ", добави тя.

Министърът на планирането и развиването Ахсан Икбал заяви, че 30 милиона души са били наранени -  около 15 % от популацията на южноазиатската страна.

Службата за съгласуваност на филантропичните въпроси (OCHA) на организацията на Организация на обединените нации съобщи в настояща информация в четвъртък, че мусонните дъждове са засегнали към три милиона души в Пакистан, от които 184 000 са били разселени в филантропични лагери в цялата страна.

Усилията за финансиране и реорганизация ще бъдат предизвикателство за Пакистан, който страда от финансови усложнения и би трябвало да понижи разноските, с цел да подсигурява, че Международният валутен фонд утвърждава отпущането на по този начин нужните избавителни средства.

Националният орган за ръководство на бедствия (NDMA) съобщи в отчет, че през последните 24 часа 150 километра пътища са били развалени в цялата страна и над 82 000 жилищни сгради са били отчасти или изцяло развалени.

От средата на юни, когато започнаха мусоните, над 3000 километра пътища, 130 моста и 495 000 жилищни здания са били развалени, съгласно последния отчет за обстановката на NDMA, цифрите също се отразяват в отчета на OHCA.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР