Властите в Ориндж Каунти предупреждават шофьорите да са наясно с

...
Властите в Ориндж Каунти предупреждават шофьорите да са наясно с
Коментари Харесай

Властите предупреждават за опасни престъпления, насочени към шофьори в SoCal

Властите в Ориндж Каунти предизвестяват водачите да са наясно с два разнообразни типа измами, ориентирани към водачи, едната от които включва рисков грабеж в жанр злополука и грабване, сходен на случай, сниман от камери на автомагистрала 10 в Лос Анджелис в края на октомври.

Според чиновници на Калифорнийския магистрален патрул, крадците са организирали различен грабеж с злополука и обир на 14 ноември на бул. Бийч на рампата към северната автомагистрала 405 покрай границата Хънтингтън Бийч-Уестминстър.

Инсценираният конфликт включва две обвинени транспортни средства, кестеняв SUV Infiniti и бял Ford Explorer.

„ Няколко обвинени, облечени в тъмни облекла и носещи маски, се приближиха до транспортното средство на жертвата, ограбиха жертвата с оръжие за американска валута, бижута и избягаха от местопроизшествието с белия Ford Explorer “, известие за вести на CHP съобщи.

Разследващите споделиха на началника на бюрото на окръг Ориндж на KTLA Чип Йост, че е имало няколко сходни случая през последните няколко години и че задачите на тези насилствени грабежи наподобява са свързани с промишлеността за бижута.

Междувременно полицейското ръководство в Ървайн проверява друг вид водачи, набелязани за грабежи.

„ Това, което откриваме, е, че жертвите дават отговор на реклама за търсене във Фейсбук Marketplace с искане за водачи или с молба за наемане на транспортно средство “, сподели Кайл Олдоерп от полицията на Ървайн пред KTLA.

В някои случаи на жертвите се споделя, че ще доставят огромна сума пари до място в Бейкърсфийлд. Два от тези произшествия, в това число един на 13 ноември, включват хора, помолени да се срещнат с лицето, за което се твърди, че ги е наело за работа в търговски център покрай Walnut Avenue и Culver Drive.

„ Заподозреният се качва в транспортното средство, предлага им сред 6 000 и 12 000 $, с цел да откарат до Бейкърсфийлд с парите “, изясни Олдоерп. „ Те споделят на жертвата, че би трябвало да отидат на друго място, с цел да вземат парите, и щом влязат в колата и се уверят, че не ги наблюдават, те отвличат колата на жертвата. “

Всеки, който има информация по отношение на измамата на Фейсбук Marketplace, се приканва да се свърже с детективите в полицейското ръководство на Ървайн на телефон 949-724-7011.

Що се отнася до злополуката и грабежа в Ориндж Каунти, CHP моли тези, които може да са били очевидци на случая или които може да имат информация, да се свържат с CHP Border Division Investigative Services, отдел за тежки закононарушения на 657-391-4017 или със следовател Хоакин Гил на 714-240-3754.

За последните вести, прогнозата за времето, спорта и поточно видео се насочете към KTLA.

Вижте коментарите
Източник: yahoo.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР