Властите в Окланд, Нова Зеландия, оттеглиха съгласието за провеждането на

...
Властите в Окланд, Нова Зеландия, оттеглиха съгласието за провеждането на
Коментари Харесай

МВнР: Властите в Окланд оттеглиха съгласието си за провеждане на вота утре

Властите в Окланд, Нова Зеландия, отдръпнаха единодушието за провеждането на парламентарните и президентските избори на 14 ноември заради влошена пандемична конюнктура. Това оповестиха от Министреството на външните работи, базирайки се на информация от Посолството ни в Австралия. 

Секционната изборна комисия в Окланд се е събрала в цялостен състав, с цел да приготви секцията. При опит за влизане в общинската зала, авансово заплатена и доказана, СИК-Окланд е била известена, че по отношение на влошената пандемична конюнктура не се позволява осъществяване на изборите.

Посолството ни в Канбера, което е акредитирано и за Нова Зеландия, както и СИК-Окланд неотложно са отправили настоятелна молба към общината да бъде позволено гласуването по изключение, само че е получен отвод.

Министерство на външните работи е изпратило писмо до ЦИК с молба секцията да бъде закрита като бъде взето решение за изтриване на мястото Окланд от Решение № 792-ПВР/НС от 23 октомври 2021 година

Членовете на секционната изборна комисия, които бяха изпълнили всички инструкции за подготовка на изборите и съоръжение на помещението, са уведомили евентуалните гласоподаватели за отхвърли на управляващите в Окланд да се проведат избори на 14 ноември 2021 г. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР