Властите в няколко руски града отмениха фойерверките и обещаха да

...
Властите в няколко руски града отмениха фойерверките и обещаха да
Коментари Харесай

Русия ще пести от новогодишни фойерверки, за да пренасочи пари към фронта

Властите в няколко съветски града анулираха фойерверките и дадоха обещание да изпратят пари на фронта, вместо да купуват новогодишна декорация, заяви Радио Свободна Европа.

Различни публични лица дадоха обещание да понижат обичайните празнични тържества, с цел да закупят военно съоръжение за доставяне на продължаващата инвазия на Русия в Украйна.

Кметът на Сочи Алексей Копайгородски съобщи, че средствата, отделени за фойерверки, ще бъдат пренасочени към съветската войска. Той също по този начин прикани локалния бизнес и жителите да последват образеца му.

„ Това ще бъде най-хубавият подарък за нашите сънародници на фронтовата линия ", сподели Копайгородски.

Андрей Кравченко, кметът на Новоросийск, също разгласи, че неговият град ще анулира новогодишните си фойерверки и ще употребява спестените пари, с цел да изпрати съоръжение на фронта. Планинският град Налчик даде обещание да не купува нови празнични украси тази година. Градските управляващи възнамеряват да употребяват още веднъж украшения от минали години.

Подобни проекти има в цяла Русия, в това число Волжски във Волгоградска област, Владикавказ в Северна Осетия-Алания и южния район Ставрополски край.

Миналата година Business Insider заяви, че доста съветски градове са отменили новогодишните тържества, с цел да пренасочат пари към военните през първата година от пълномащабното навлизане на Русия в Украйна. Властите в Москва и Санкт Петербург анулираха празничните фойерверки.

Вениамин Кондратиев, губернатор на Краснодарския край, съобщи, че фойерверките са били неразрешени в района през 2022 година Той прикани жителите да не изстрелват фойерверки по време на тазгодишните празници, само че съобщи, че демонстрациите няма да бъдат изцяло неразрешени.

През 2024 година Русия възнамерява да изразходва към една трета от бюджета си за военни цели. Финансирането на войната на фона на унищожителните западни наказания и възходящата инфлация сложи съветската стопанска система под голямо напрежение./БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР