Властите в Нова Зеландия планират да убият около 150 000

...
Властите в Нова Зеландия планират да убият около 150 000
Коментари Харесай

Нова Зеландия планира да убие около 150 000 крави

Властите в Нова Зеландия възнамеряват да убият към 150 000 крави, с цел да спрат разпространяването на болестотворна бактерия.
Политици и индустриални водачи оповестиха през днешния ден упорит проект, казвайки, че ще им коства 813 милиона $ в случай че е сполучлив и ще бъде първият път, в който страната отстрани Микропласма бовис, заяви Ей Би Си.
Земеделието е жизненоважно за Нова Зеландия. До в този момент нейната изолираност й помагаше да се защищити от някои болести, които заразиха добитъка на всички места другаде.
Миналият юли Микропласма бовис беше открита в страната за първи път.
Открита в Европа и Съединени американски щати, бактерията може да докара до развиването на мастити, пневмония, артрит и други болести при кравите.
Заразата не е категоризирана като опасност за хранителната промишленост и не съставлява загуби за нея.
„ Правителството през днешния ден се срещна с бизнеса и дружно взеха решение да унищожават бактерията Микропласма бовис от Нова Зеландия “, съобщи министър-председателят Джасинда Ардърн.
„ Ние взехме това решение дружно със земеделския бранш, с цел да предпазим стадата си и дълготрайната работливост. Това беше мъчно решение и аз съчувствам изцяло на фермерите, които ще изгубят своя добитък “, добави Ардърн.
„ Имахме 3 разновидността за дейности през днешния ден: поетапно очистване, дълготрайно ръководство или да не създадем нищо. Нашият проект е да унищожаваме Микропласма бовис и за това ще пожелаеме избран запас от държавното управление и промишлеността, само че да не действаме ще ни коства повече “, сподели още Ардърн.
„ Кабинетът през днешния ден се съгласи… на проект за поетапно очистване, който ще ни коства към 886 милиона новозеландски $ “, съобщи Ардърн.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР