Властите в Кувейт и Ливан забраниха филма Барби“, защото не

...
Властите в Кувейт и Ливан забраниха филма Барби“, защото не
Коментари Харесай

Две арабски държави забраниха „Барби“

Властите в Кувейт и Ливан не разрешиха кино лентата „ Барби “, тъй като не отговарял на обичайните арабски полезности, съобщи Българска телеграфна агенция.

Освен прожекциите на „ Барби “ кувейтските управляващи постановиха възбрана и на кино лентата на ужасите „ Говори с мен “ поради противоречие с моралните стандарти и разпространяване на хрумвания, които опонират на обичайните полезности. Това заяви в сряда вечерта осведомителна организация КУНА.

Министърът на културата на Ливан Мохамад Мортада също реши да забрани прожекцията на кино лентата „ Барби “ на територията на републиката заради несъответствието на показаните в него полезности с моралните насоки на ливанското общество, заяви националната организация „ Ал Ватания “.

Заместник-министърът на информацията и културата на Кувейт Лафи ал-Субей сподели, че комисията за контрол на филмите в страната се стреми да „ предотвратява всичко, което накърнява морала или подбужда към нарушение на публичния ред, обичаите и традициите и предизвиква хрумвания, непознати на обществото. По думите на зам.-министъра такива ограничения ще бъдат подхванати против всяка лента, която пропагандира полезности, които са в прорез с визията на обществото и локалните традиции.

Въпреки че премиерата на „ Барби “ беше отлагана няколко пъти в страните от Персийския залив, комедията може да бъде гледана от през днешния ден, 10 август, в Обединените арабски емирства, Саудитска Арабия и Бахрейн.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР